Friday, October 11, 2013

Optometrist-to-be :)

Assalamualaikum :)

     Dear readers. Ayoo its been a long time kan? Aish tak patut sunggoh. So meh straight to the points. Ok siapa yang still ingat pasal entry decision aku untuk further studies dalam bidang apa, make a noise please? Uuu bajet bajet. I know i tengah syok sendiri sekarang, so yeah, sesiapa yang nak baca entry pasal tu, klik sini --> aida hensem dan gagah . 

     Back to our topic, Alhamdulillah,aku dapat kos yang memang aku nak,means from 6 choices,aku pilih 'dia' sebagai pilihan utama aku. Gituu. Btw, dah lebih kurang 6 minggu aku masuk UIAM,Kuantan tu tapi baru nak reveal aku dapat kos apa? Dush dush. Ok abaikan. Well, currently, aku dapat kos Bachelor of Optometry(honours).Alhamdulillah. So i guess, impian nak jadi cikgu memang terpadam gituu jela. Hmm.

     Dah 5 minggu kelas start and guess what ? I love my new classmates ! hehe. Tak semua classmates tu baru,ada dah kenal 2-3 orang. Example ? Macam Epah (his name is Huzaifah tapi dipendekkan jadi Epah.hah gituu), Fatin, Shida, Sab, Mima, Hawa plus Ainun. Keadaan kelas tak banyak berubah,still macam dolu-dolu kala ; budak laki tak ramai,2 orang je T.T ,then kelas pack dari pagi sampai malam,setiap subjects sangat tough,senior ramai jugak hensem,lecturers baik dan hensem/cun. Perfect !


the 10th generation of IIUM Optometry :)


     So yeah, aku sangat suka kos aku sekarang ni. Fullstop. Lantaklah subject susah ke,apa ke (setiap benda memang ada payahnya yang tersendiri righto ?), as long as aku kuat,ada support dari family dengan kengkawan,then everything's just gonna be fine :)

     Till we meet again,insyaAllah.

Adios !







BGM: Oh Darling by Plug In Stereo







1 comment:

Wak Gelas said...

meriahnyerr uoolss.,ehHHee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...