Saturday, April 20, 2013

FOREVER ALONE? No,i'm not :)

Assalamualaikum :)

     Dear readers.Remember that moment when you feel upset and nobody cares about you? Yes,i already feel it.It's a normal feeling righto? I mean,yeah.Hanya sebab-sebab korang rasa gitu je yang membuatkan korang lain daripada orang lain. 
p/s: ouh and btw,maafkan aku sebab feeling omputih bagai,sekarang tengah mood buat thesis BI =='

     Berbalik kepada cerita tadi,why? Kenapa nak rasa macam gitu sekali? I have my own reasons which...I'll not tell it at here,sorry.Tapi,bila ada perasaan sedih macam gitu,orang yang paling kita ingat sekali tapi dalam masa yang sama kita taknak menyusahkan diaorang dengan masalah kita adalah PARENT.Sumpah.Perasaan macam gitu adalah sangat tak bagus sebab bila call parent,secara automatiknya aku akan bertukar menjadi FAKE.I repeat,FAKE! Why huh? Sebab siapa je yang nak buat parent sendiri rasa risau akan diri kita,especially yang duk jauh dimata parent (tapi dekat dihati).Sedih.Seriously sangat sedih..

     But then, aku ingat.Ada 'someone' yang lagi dekat dengan kita.Even ko duduk ceruk bumi mana sekalipun,that 'someone' sentiasa ada dengan kita.Yes,jawapan anda betul kalau anda jawab jawapannya adalah ALLAH.Jangan sesekali berputus asa untuk bergantung harapan kepada Dia.Dan jangan mengeluh dengan apa yang Dia dah kurniakan kepada kita.Please.Don't do it,my sisters and brothers.He knows what's best for us.



"Allah tidak memberikan seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang di usahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya."
(surah Al-Baqarah,ayat 286)

     See? Kalau rasa macam nak meletup jugak kepala tu,sila teruskan KALAU dah berputus asa dengan semua dugaan dan ujian dari Allah.And yet,selain daripada itu,kawan-kawan sebilik pun ada role yang tersendiri.If terasa nak 'tumbang' dah,sila pergi buat muka comel bajet macam kucing dalam cerita puss in boots tu,then cakap secara manja dan lembut (kalau yang brothers nak buat jugak,silakan kalau berani) dekat roommates, " Boleh tak bagi sikit dekat aku kata-kata yang boleh naikkan semangat aku?" takpun kalau nak yang dramatik sikit " Babe,can i lend your ears for a while?" Gituu.Seriously.Sangat berkesan.I tell you what,masalah maybe tak hilang tapi at least,korang akan rasa lagi lega.Seriously.



     Thanks roommates for that lovely notes.And for that choki-choki dengan gula-ungu-yang-kiutmiut too.xoxo :)

     Till we meet again.InsyaAllah.
Adios!




BGM: Bittersweet by Ellie Goulding









3 comments:

NinaAz said...

suak quote tu. Allah know the best

balqisfz said...

sentiasa ingatkan Dia. insyaAllah dipermudahkan jalan kita yg penuh 'liku' tu :) aqis pn pnah rse cmtu

Fiza Rahman said...

Hanya padaNYA tempat mengadu dan minta pertolongan. SMoga tabah menghadapi dugaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...