Tuesday, April 23, 2013

Dinner Mahallah Zainab Jahsy, 2012/2013

Assalamualaikum :)

(this gonna be a very long post)

     Dear readers.Hari Ahad baru-baru ni Mahallah(hostel) aku ada buat dinner.Dinner yang buatkan aku rasa gelisah,terkedu dan tersentak bila tahu tema dinner tu.Okay,bab tema BESAR dia aku tak kisah sangat sebab tak ambik port pun kot? iaitu GLAMOUR,GLORIOUS, GLIMMER tapi bila masuk bab tema WARNA baju,aku macam, ARE YOU SERIOUS?? Sebab aku takde baju yang sesuai untuk ikut tema tu which is COLOUR BLOCKING dan aku ada masa lebih kurang 2 minggu je nak prepare untuk dinner tu.Well,sebab utama aku beria untuk dinner ni adalah sebab ni tahun last dekat CFS okay,so why not we make something yang bermakna righto? Dan pasal baju tu,aku just grab mana-mana baju yang agak sesuai untuk di-block-kan dan you know,girls kena pandai mix-and-match kan baju right? Jimat duit aku.

     Aku rasa tak salah kot kalau aku nak cakap,dinner ni paling best aku pernah pergi setakat ni.Well,lagi better dari tahun lepas,dan lagi seronok.Makanan,persembahan,atur cara,senang cerita semua nampak perfectlah.Good job girls!

p/s:Dan sila tengok dan scroll gambar di bawah untuk tatapan yang lagi jelas daripada dengar aku membebel :)

roommates :)






     Ouh sebelum dinner waktu malam ni,aku dengan roommates ada join explorace sempena Mahallah's Family Day.And guess what? Kitaorang dapat no 2 okay.Ouh aku bersemangat dengan high heels nya,naik ke atas pentas nak ambil hadiah.Dan salam madam tanpa basuh tangan :D Kalau kaki aku terpelecok time tu,sumpah aku bakar terus heels tu lepas dinner.



     Then lepas makan,ada Muslimah Fashion Show (ouh bukan geng-geng sister Heliza Helmi tapi model-model dari kelompok students jugak).I tell you what,part ni memang best.Sebab part ni,model-model yang ambil bahagian akan mewakili kaum/negara/budaya yang berbeza.Ada Jawa,Baba Nyonya,Cina,Hindustan,Arab,English,Minangkabau,Korea plus Batik.Interesting huh? Tapi aku sempat snap sikit je model-model tu,tak sempat nak ambil semua sebab sangat sesak yaw.

Stail Arab :)

Stail English :)

and the winner goes to
.
.
.
.
.
.

Stail Jepun.yeah!

     Stail Jepun tu berjaya buatkan semua orang dalam dewan menjerit dan bersorak macam zaman Malaysia baru dapat kemerdekaan dulu.Dari awal diaorang masuk,sampailah naik ke atas pentas,semua orang masih mampu untuk bertepuk tangan dan bersorak.Dahlah lagu diaorang agak gempak,lagu tema Naruta okay.Cool gilos.Aku pun tak terkecuali untuk join menyoraknya tanpa mempedulikan madam-madam yang berada dibelakang aku.Wanna see that semua-orang-menjerit-sampai-pecah-tekak? Take a look at this:

sekarang fahamkan adik-adik?

     Habis je dinner,memang aku sedaya upaya merempuh sesakkan orang ramai semata-mata nak ambil gambar dengan beberapa orang ex-classmates.Uuuu,bajet gengster aku ni.

familiar with this comel girl? yeah,dia yang menang fasion show tu 
plus merangkap bekas kawan sekelas.Mimie :)

and my adorable friend.Wawa :)


     And the last but not least,disebabkan aku sedaya upaya nak memeriahkan dinner ni,so why not kita share dekat sini yedok? 

baju:pemberian mak 
tas tangan:hadiah roommate
gelang:hadiah dari along
tudung: CFS IIUM
     Ouh dan yang ni:

mine's right: pemberian angah
trah's left.



     Till we meet again :)

Adios!



BGM: The forgotten by Green Day










2 comments:

nik ros said...

comel sgt fesyen stail jepun tu.suka kaler baju dia.cantik

Aida.Ohno said...

@nik ros awww thankss dear ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...