Tuesday, April 23, 2013

Dinner Mahallah Zainab Jahsy, 2012/2013

Assalamualaikum :)

(this gonna be a very long post)

     Dear readers.Hari Ahad baru-baru ni Mahallah(hostel) aku ada buat dinner.Dinner yang buatkan aku rasa gelisah,terkedu dan tersentak bila tahu tema dinner tu.Okay,bab tema BESAR dia aku tak kisah sangat sebab tak ambik port pun kot? iaitu GLAMOUR,GLORIOUS, GLIMMER tapi bila masuk bab tema WARNA baju,aku macam, ARE YOU SERIOUS?? Sebab aku takde baju yang sesuai untuk ikut tema tu which is COLOUR BLOCKING dan aku ada masa lebih kurang 2 minggu je nak prepare untuk dinner tu.Well,sebab utama aku beria untuk dinner ni adalah sebab ni tahun last dekat CFS okay,so why not we make something yang bermakna righto? Dan pasal baju tu,aku just grab mana-mana baju yang agak sesuai untuk di-block-kan dan you know,girls kena pandai mix-and-match kan baju right? Jimat duit aku.

     Aku rasa tak salah kot kalau aku nak cakap,dinner ni paling best aku pernah pergi setakat ni.Well,lagi better dari tahun lepas,dan lagi seronok.Makanan,persembahan,atur cara,senang cerita semua nampak perfectlah.Good job girls!

p/s:Dan sila tengok dan scroll gambar di bawah untuk tatapan yang lagi jelas daripada dengar aku membebel :)

roommates :)






     Ouh sebelum dinner waktu malam ni,aku dengan roommates ada join explorace sempena Mahallah's Family Day.And guess what? Kitaorang dapat no 2 okay.Ouh aku bersemangat dengan high heels nya,naik ke atas pentas nak ambil hadiah.Dan salam madam tanpa basuh tangan :D Kalau kaki aku terpelecok time tu,sumpah aku bakar terus heels tu lepas dinner.



     Then lepas makan,ada Muslimah Fashion Show (ouh bukan geng-geng sister Heliza Helmi tapi model-model dari kelompok students jugak).I tell you what,part ni memang best.Sebab part ni,model-model yang ambil bahagian akan mewakili kaum/negara/budaya yang berbeza.Ada Jawa,Baba Nyonya,Cina,Hindustan,Arab,English,Minangkabau,Korea plus Batik.Interesting huh? Tapi aku sempat snap sikit je model-model tu,tak sempat nak ambil semua sebab sangat sesak yaw.

Stail Arab :)

Stail English :)

and the winner goes to
.
.
.
.
.
.

Stail Jepun.yeah!

     Stail Jepun tu berjaya buatkan semua orang dalam dewan menjerit dan bersorak macam zaman Malaysia baru dapat kemerdekaan dulu.Dari awal diaorang masuk,sampailah naik ke atas pentas,semua orang masih mampu untuk bertepuk tangan dan bersorak.Dahlah lagu diaorang agak gempak,lagu tema Naruta okay.Cool gilos.Aku pun tak terkecuali untuk join menyoraknya tanpa mempedulikan madam-madam yang berada dibelakang aku.Wanna see that semua-orang-menjerit-sampai-pecah-tekak? Take a look at this:

sekarang fahamkan adik-adik?

     Habis je dinner,memang aku sedaya upaya merempuh sesakkan orang ramai semata-mata nak ambil gambar dengan beberapa orang ex-classmates.Uuuu,bajet gengster aku ni.

familiar with this comel girl? yeah,dia yang menang fasion show tu 
plus merangkap bekas kawan sekelas.Mimie :)

and my adorable friend.Wawa :)


     And the last but not least,disebabkan aku sedaya upaya nak memeriahkan dinner ni,so why not kita share dekat sini yedok? 

baju:pemberian mak 
tas tangan:hadiah roommate
gelang:hadiah dari along
tudung: CFS IIUM
     Ouh dan yang ni:

mine's right: pemberian angah
trah's left.



     Till we meet again :)

Adios!



BGM: The forgotten by Green Day










Saturday, April 20, 2013

FOREVER ALONE? No,i'm not :)

Assalamualaikum :)

     Dear readers.Remember that moment when you feel upset and nobody cares about you? Yes,i already feel it.It's a normal feeling righto? I mean,yeah.Hanya sebab-sebab korang rasa gitu je yang membuatkan korang lain daripada orang lain. 
p/s: ouh and btw,maafkan aku sebab feeling omputih bagai,sekarang tengah mood buat thesis BI =='

     Berbalik kepada cerita tadi,why? Kenapa nak rasa macam gitu sekali? I have my own reasons which...I'll not tell it at here,sorry.Tapi,bila ada perasaan sedih macam gitu,orang yang paling kita ingat sekali tapi dalam masa yang sama kita taknak menyusahkan diaorang dengan masalah kita adalah PARENT.Sumpah.Perasaan macam gitu adalah sangat tak bagus sebab bila call parent,secara automatiknya aku akan bertukar menjadi FAKE.I repeat,FAKE! Why huh? Sebab siapa je yang nak buat parent sendiri rasa risau akan diri kita,especially yang duk jauh dimata parent (tapi dekat dihati).Sedih.Seriously sangat sedih..

     But then, aku ingat.Ada 'someone' yang lagi dekat dengan kita.Even ko duduk ceruk bumi mana sekalipun,that 'someone' sentiasa ada dengan kita.Yes,jawapan anda betul kalau anda jawab jawapannya adalah ALLAH.Jangan sesekali berputus asa untuk bergantung harapan kepada Dia.Dan jangan mengeluh dengan apa yang Dia dah kurniakan kepada kita.Please.Don't do it,my sisters and brothers.He knows what's best for us.



"Allah tidak memberikan seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang di usahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya."
(surah Al-Baqarah,ayat 286)

     See? Kalau rasa macam nak meletup jugak kepala tu,sila teruskan KALAU dah berputus asa dengan semua dugaan dan ujian dari Allah.And yet,selain daripada itu,kawan-kawan sebilik pun ada role yang tersendiri.If terasa nak 'tumbang' dah,sila pergi buat muka comel bajet macam kucing dalam cerita puss in boots tu,then cakap secara manja dan lembut (kalau yang brothers nak buat jugak,silakan kalau berani) dekat roommates, " Boleh tak bagi sikit dekat aku kata-kata yang boleh naikkan semangat aku?" takpun kalau nak yang dramatik sikit " Babe,can i lend your ears for a while?" Gituu.Seriously.Sangat berkesan.I tell you what,masalah maybe tak hilang tapi at least,korang akan rasa lagi lega.Seriously.



     Thanks roommates for that lovely notes.And for that choki-choki dengan gula-ungu-yang-kiutmiut too.xoxo :)

     Till we meet again.InsyaAllah.
Adios!




BGM: Bittersweet by Ellie Goulding









Thursday, April 11, 2013

Saya Nak T-Shirt I Love Korea Dari UzairOthman.com

Assalamualaikum :)

     Dear readers.Sekarang aku dah tak berapa nak rajin menulis sebab i sibuk uuu.Tapi bila sesetengah blogger buat GA,aku sangat galak nak masuk okay.So kali ni,blogger bernama Uzair Othman yang peramah ni ada buat satu giveaway yang simple but awesome.pun boleh.Serius.Aku sanggup tolak ketepi kerja EAP aku ni semata-mata nak join GA ni.mampu? Tanpa nak buat anda lagi compius,so let's get it started guys.



     Admin tu tanya dekat aku (i mean,dia tanya semua orang :P), "Kenapa anda inginkan T-Shirt I Love Korea".You asked me why eh? Orang bertanya kita menjawab righto? Jadi jawapannya adalah: (p/s:please scroll down the box okay) 


1. Sebab saya memang dari dulu nak t-shirt korea yang memang original dari negara Korea,bukan dari mana-mana negara.JUST KOREA ok? 

2. Sebab dah 2 orang kawan saya pergi Korea tapi dua-dua tak sempat nak beli barang yang saya dah tempah.sedih. 

3. Sebab heyy,t-shirt tu sangat cool okay? Plus adorable.fullstop.

4. Sebab hadiah untuk pemenang pertama hingga keempat ada fridge magnet kan? i'll give it to my Along as her wedding gift.not that wedding 'gift' but as a souvenir from someone yang i kenal dari blog; Uzair Othman.

5. Sebab bak kata pepatah "bagai orang mengantuk disogokkan bantal".orang dah nak bagi free,siapa taknak kan? :D

    Okay itu reason aku.Quite simple actually.But please.Walaupun simple,janganlah anda berani copy. Agak kreatif GA ni sebab hadiah dia dari overseas gituu.Tak terliur ke nak hadiah-hadiah tu semua? Kalau terliur dan terasa nak join,klik sini--> aida hensem

     Kalau taknak masuk pun,doa-doakanlah aku yang menang.Hew hew.Till we meet again :)

Adios!



BGM: Harus terpisah by Cakra Khan 
motif?sebab lagu ni sedap.fullstop.







Thursday, April 4, 2013

Giveaway by Aishah Amin :)

Assalamualaikum :)

     Dear readers.Siapa kenal blogger yang bernama Aishah Amin ? Well,for those yang kenal,beliau ada buat giveaway tau.Dan giveaway beliau sangat menarik untuk disertai.Seriously.Because why? Giveaway ni 100% menekankan 'How to be a better muslim women'.Sounds interesting huh? Okay let's get it started guys.

     Pada pendapat aku,tiada sebarang alasan pun untuk kita elakkan diri dari menutup aurat.Dari segi kerja,belajar,shopping mahupun beriadah,menutup aurat itu sangat penting.Memang,untuk mula dari kosong ke sepuluh itu ambil masa yang agak lama,tapi tak salah kalau kita bermula dari sekarang kan? I mean,kalau bukan sekarang,bila lagi righto?

     Dulu,aku sendiri tak berapa nak ambil peduli pasal semua benda ni.As long as aku pakai tudung,baju lengan panjang plus seluar jeans yang tak ketat,itu dah cukup untuk menutup aurat.But guess what? I AM TOTALLY WRONG.Now,alhamdulillah,Allah masih bagi kesempatan untuk aku berubah.Not totally changed to better Muslimah yang memang betul-betul better,tapi trust me,i'm trying :)

     Here,aku letak sekali gambar untuk giveaway Aishah Amin tersebut.

*credit to Nani sesayangs.

     Sesiapa yang berminat nak join,sila klik sini --> Giveaway by Aishah Amin .Goodluck untuk sesiapa yang join and girls,let us be a better muslimah :)
     Till we meet again :)

Adios!







     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...