Thursday, March 28, 2013

Nigahiga best!

Assalamualaikum :)

     Dear readers.While aku tengah struggle dengan semua problem yang datang sekarang ni,tetiba si Anis tunjuk satu video yang agak best.Ok fine,i got it wrong.Sepatutnya tersangatlah besttt.Please.Aku dapat release tension aku sekejap dengan tengok semua benda ni (sangat kena dengan my biology thesis punya tajuk,capital STRESS ==')

   So back to the topic,maybe aku sorang je kot yang baru tahu pasal mamat ni--> Nigahiga .quite lembaplah aku ni.Semua benda baru tahu.ayoo.Never mind.This guy i tell you what,HE'S TOTALLY COOL.plus handsome.hew hew.dan semua video dia sangat lawak.seriously.Dan lagi satu,Nigahiga mamat yang macam chinese/asian look sikit tu. Please.Lapangkan masa anda sekejap dan tengoklah video dia especially yang ni.
(if tak boleh buka,boleh pergi ke sini--> Nigahiga-SWOG

                                   

     If video yang aku cakap ni best dan bila korang tengok dan korang rasa TAK BEST LANGSUNG,boleh tekan pangkah (X) dengan segera disudut atas kanan dekat tab anda.Takpun campak je laptop tu ke dinding.Have fun guys!
     
     Till we meet again.
Adios!




BGM: *entri ni takde BGM sebab aku tengah stress dan kepala aku tak boleh nak hadam lagu tu semua.maybe kena buat headbanging dulu kot baru rasa tak stress.eh?





Sunday, March 24, 2013

Saya dah sembuh! Oh yeah!

Assalamualaikum :)

     Dear readers.Secara rasminya aku dah sembuh dari 'exam fever'.Lama huh? Dahlah exam hujung minggu je.Dengan jadual packnya lagi.Itulah inilah.Ok let us forget about it.Biarlah orang nak kata apa pun tapi aku sangat memerlukan masa yang aku nak duk relax je.I mean,right now! Yes now.Esok dah start kelas semula macam biasa.Ouh dem dem dem! Lab report chemistry tak siap lagi,literature review EAP langsung tak ku jenguk,tutorial biology jauh dari pandangan anak mata aku ni.

     Apalah nak jadi dengan aku ni? Ya Allah,bagilah petunjuk dekat hamba mu yang sorang ni.Anyway,aku dah merdeka dari midterm aku (midterm je pun ==') Sila ucap tahniah kepada aku.terima kasih,terima kasih.muahh muahh :*

*kredit

     Rasa nak terbang je sekarang ni.Till we meet again :)
Adios!




BGM: Finally by Fergie

Thursday, March 14, 2013

Reveal courses under allied health science :)

Assalamualaikum :)

     Dear readers.Lepas reveal course aku haritu,aku baru perasan yang aku terlupa gilos untuk terang lagi detail mengenai setiap program under course aku tu.Dah aku sendiri baru nak google kan,ginilah rupa dia.Ouh lagi satu,sesiapa yang tak baca lagi entri haritu,klik sini -> aida gagah perkasa .Dan aku tak terang secara detail tau dekat sini.Aku just terangkan secara kasarnya jelah.Nak detail,sila jumpa face to face dengan aku.Hew hew.Dan perkara yang paling PENTING sekali,CORRECT ME IF I'M WRONG :)

1.Sarjana Muda Radiografi dan Pengimejan Diagnostik (Kepujian)

     Bidang ni berkaitan dengan x-ray sebenarnye.Mostly orang akan ingat sesiapa yang bekerja under bidang ni akan banyak bermain dengan radioaktif dan terdedah dengan bahaya.Dan seterusnya,memendekkan usia kita.OMG! O.O..Sebenarnya tak pun,bukannya terdedah 100% dekat radioaktif tu.Dan sebabnya,bukannya kita bermain doplohempat jam dengan xray itu.kan kan? So janganlah anda risau okay.Bidang ini dijamin selamat,insyaAllah.

2.Sarjana Muda Audiologi (Kepujian)

     Bidang yang satu ni pulak lebih kepada pendengaran.Plus lebih kepada mulut dengan hidung.Short form dia; ear,mouth and nose.Dia sepatutnya sekali dengan speech-language tapi disebabkan masalah tertentu,UIA hanya menawarkan audiologi alone (setakat nilah).Dan UIA baruuu je nak wujudkan course speech pathology tu.So nanti kira package lah kalau ambil bidang ni.Not bad huh? And btw,sesiapa budak cfs yang berminat dengan course ni,sila pergi ke blog ni Senguin Audiologist sebab dia banyakkk share info mengenai audiologi.Cool cool.

3.Sarjana Muda Dietetik (Kepujian) 

     Ni takpayah explain lebih.Cukup dengan satu perkataan je nak explain dia; PEMAKANAN.paham tak? paham tak? Ni berkaitan dengan nutrisi dan pemakanan.So kalau aku ambil bidang ni dan kahwin nanti,akan bahagialah suami dan anak-anakku sebab semua jadi slim dan sihat je.(gatal dow aku ni ==') btw,kata satu perkataan je nak explain? Cakap lebat.

4.Sarjana Muda Optometri (Kepujian)

     Hah yang ni nampak sangat kelasss okay.Berkaitan dengan mata.Nanti akan main bedah mata dan sebagainya.Nampak cool sangat sesiapa yang ambil bidang ni.That's it.

     Ok itu sahaja yang dapat aku ulaskan.Nak lebih,sila google sebab i pun tadaa tau sangat uuu.I tengah galak gilos bertanya dekat orang-orang yang ada pengalaman ni.Harap banyakkan bersabar dekat orang-yang-bakal-ditanya tu.Nak bagi pelempang ke penendang ke,bagilah.Janji korang jawab soalan aku.

Till we meet again.
Adios!


BGM: A thousand miles by Boyce Avenue


Sunday, March 10, 2013

Reveal my course.jeng jeng jeng :)

Assalamualaikum :)

     Dear readers.Mostly ramai yang dekat sini taktau aku under bidang apa dekat asasi uia tu.Huh? Asasi pun ada bidang ke? Siap 2 tahun bagai pengajian dia.Macam pelik kan.Dekat uia ni memang agak 'pelik' sikit,dia dah siap bagi awal-awal dekat students bidang diaorang untuk degree nanti.So kalau students nak tukar bidang,depend dekat pointer diaoranglah.Sama ada dinaikkan ke bidang lain,atau dijatuhkan ke bidang lain.Scary huh?

     Ni nak habaq mai chek punya bidanglah ni.First time nak cakap dekat tempat public macam ni.So get ready guys.Bidang yang aku dapat adalah Sains Kesihatan Bersekutu.Alhamdulillah..(walaupun aku taktau benda alah ni pasal apa.you know,just random i guess? ) Kalau dalam bahasa omputih dia,dipanggil Allied Health Science (allied science for short).Aku dah nak habis pengajian asasi ni,baru terhegeh-hegeh nak google bagai,benda apalah sebenarnya sains bersekutu ni.Ada kaitan dengan kutu kah? o.O

     Ok then,baru aku tahu.Dekat uia,dia just tawarkan 4 je program untuk bidang aku ni.*KEDEKUT.HEHE.Serius,aku ingat ada banyak program tu.Tapi dia bagi 4 ni je pun,aku taktau nak pilih mana.Dan insyaAllah nanti aku bakal ada interview hujung bulan 4 untuk tengok pilihan aku di degree nanti,and guess what? aku tak bersedia langsung nak pilih mana satu! =='

1.Sarjana Muda Radiografi dan Pengimejan Diagnostik (Kepujian) 
2.Sarjana Muda Audiologi (Kepujian) 
3.Sarjana Muda Dietetik (Kepujian) 
4.Sarjana Muda Optometri (Kepujian)

     So motif aku buat entri ni ape dehal? Nak minta jasa baik readers sesayangs lah.Sesiapa terasa nak cadangkan bidang apa yang sesuai untuk aku,jangan segan,jangan malu,sila kemukakan idea bernas anda itu.Cadangan baik tuan/puan sangat beta hargai.Hew hew.Yang baik diterima,yang jahat ditendang. *kidding.

     Setakat ni,aku nak kekal sekejap under allied science ni walaupun ada certain kawan cakap,dengan pointer aku sekarang,aku boleh dapat bidang yang lagi tinggi dan better.Dan jawapan dia,AKU TAKTAU WAHAI KAWAN SESAYANGSS.Aku just go with the flow.Ada rezeki untuk tukar,aku cuba tukar.Dan apa-apa yang terjadi,akan diupdatekan disini.Doakanlah yang terbaik untuk diri aku ni.Itu je yang aku mintak.Dan lagi satu,aku still under exam fever.Gonna sentuh buku lepas ni.No more sentuh laptop dan online bagai.


*kredit

     Take care readers sesayangs.Till we meet again :)
Adios!


p/s: from now on,aku akan update entri sambil dengar lagu.You know,inspiration gituu.Dan setiap lagu yang didengar akan diberitahu di akhir entri.

BGM: Follow the Flow by Epik High

Thursday, March 7, 2013

Exam Fever.

Assalamualaikum :)

     Dear readers.Pejam celik dah masuk bulan 3.Rasa macam baru je tengok bunga api sempena tahun baru 2013.Dan pejam celik jugak,exam pun dah sampai.Haishh.Dunia students memang takkan lari dari peperiksaan huh? Dengan quiz bagai,assigments lagi.Datang pulak exam.Nasib baik midterm je.Oh dan aku baru je teman roomate a.k.a Athira Ikhsan stay up sampai pukul berapa entah,mengadap buku untuk exam hari ahad ni.Yeah,inilah student life kalau nak tahu.



     Wish me luck in exam guys! Fighting aida! And of course,fighting cfs iium student batch 2011/2012! Jangan kantoikan midterm anda okay.Till we meet again :)
Adios!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...