Friday, February 22, 2013

Bersenam mengikut gaya K-POP :)

Assalamualaikum :)

     Dear readers.First of all,aku nak bagitau awal-awal,idea nak buat entri pasal ni datang bila aku tengok roomate aku sendiri buat.I tell uoalls what,cara dia buat tu sangat comel okay.So siapa yang agak layan tengok MV artis-artis k-pop ni? Aku tak.Sebab aku agak lambat untuk tahu lagu terbaru diaorang (agak ketinggalan zaman) plus aku malas nak tengok dekat youtube yang selalu je bermasalah dengan aku.Agaknya youtube berdendam dengan aku kot? Hew hew.

     Back to the topic.Kepada mereka yang layan MV artis k-pop tu,perasan tak yang tarian diaorang tu agak berguna? Berguna untuk menguruskan badan kita.So dekat sini aku nak share apa yang aku maksudkan dengan 'menguruskan badan' itu.Pesanan PENTING untuk mengelakkan orang lain daripada gelakkan kita,SILA BUAT DIDALAM BILIK SAHAJA,sebab benda ni bukan untuk display dekat orang lain iye uolls.So dah bersedia untuk bersenam?

MENGURUSKAN PAHA DAN KAKI

     Dia macam ni,aku bagi tajuk lagu yang sesuai untuk kuruskan sesuatu tempat ->tengok MV lagu tu ->then sila praktikkan tarian diaorang tu.Deal? So lagu yang ada tarian yang sesuai untuk kuruskan bahagian paha dan kaki adalah:
1.Sorry Sorry by Super Junior
2.Like this by Wonder girls
3.Alone by Sistar
4.Gee by SNSD
5.Mister by Kara



Gee by SNSD.

Like This by Wonder Girls.

Sorry Sorry by Super Junior


MENGURUSKAN BAHAGIAN LENGAN

     Yang ni agak senang dan tak memenatkan sangat.kot? Sebab aku rasa sambil duduk boleh buat.Sembang kuat betul aku ni ==' (means aku kuat mengarut).Sebab dia just bakar kalori dekat bahagian lengan je.kot? Lagu tersebut adalah:
1.Love is move by Secret
2.Power by B.A.P
3.Be my baby by Wonder Girls
Love is Move by Secret

Be my baby by Wonder Girls

MENGURUSKAN KESELURUHAN BADAN

     Ni kira penamat segala senamanlah.Omputih kata finale dia lah.Dah nama pun finale kan,kena lah bakar semua kalori tu,dari kepala hingga hujung kaki.Jangan nak sayangkan sangatlah lemak-lemak tu wahai sesayangss.Lagu tersebut adalah:
1.I got a boy by SNSD
2.Love ya by SS501
3.Step by Kara

I got a boy by SNSD

Love ya by SS501

Step by KARA


     Ingat uolls,jangan buat dikhayalak ramai okay.BUAT DIBILIK SAHAJA.Dan sorang diri.Lagipun,benda ni untuk suka-suki je,tak diiktiraf lembaga kesihatan pun.So jangan nak mengadu bagai dekat pihak kesihatan negara yang kononnya aku keluarkan benda tak diiktiraf.I lumur u dengan cili boh nanti iye sesayangss.Ngee.so HAPPY EXERCISE GUYS :)
     Till we meet again.
Adios!

p/s: KALAU BENDA NI BERJAYA DEKAT ANDA,SILA PM TUAN EMPUNYA BLOG NI (aku lettew).HEHE.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...