Sunday, December 9, 2012

Girl's day out.PART 2

Assalamualaikum :)

     Yuhuuu.Kali ni aku nak buat sambungan untuk entri yang lepas.So lepas lepak sampai petang dekat sushi king dengan Along,kitaorang pergi ambil si Alang dekat hostel dia.Aku pernah cakapkan yang satu family aku (except encik abah dan puan emak) dah addicted dekat RUNNING MAN.So disebabkan itu,Along ajak kitaorang try makanan korea pula.Konon nak feeling-feeling duk Korea.HAHA.Dekat kuantan ni,kitaorang decide nak pergi ke JJ Kimbab yang terletak dekat Jalan Beserah.Dengar cerita restoran ni macam baru lagi.Yang paling penting HALAL :)

     Cari punya cari,last-last jumpa gak.Kepala macam hape je mendongak sepanjang jalan sebab nak mencari sebijik restoran ni je.

akhirnya,jumpa jugek.

motif? motif? konon nak tunjuk muka excited terlebih.

menu :)

kemas dan bersih.plus tv 24jam buka lagu k-pop je :)

siap tampal poster idol k-pop lagi. 

 takde kerja,tidur sekejap.

bibim-bab.macam nasi campur sayur.

Alang nak ambik kimbab tapi tersalah sebut bibim-bab.kesian.

     So kalau korang pesan makanan bibim-bab tadi,korang akan dapat 4 jenis lauk-pauk dia dan yang paling penting kena ada,mestilah kimchi dia.4 jenis lauk-pauk yang sedap tak hengat dunia tu adalah :


keledek manis :)

ikan bilis goreng.ada masin dengan manis sekaligus.Gituu.

kimchi!

sup yang aku taktau apa kebenda ni.

tadaaa.lauk untuk bibim-bab.

menu aku yang bernama toppoki.pedas but still sedap :)

Alang and Along :)

tempat duduk kitaorang strategik sebab kena lindung dengan cermin besar gilos.

     Tak rugi pergi ke JJ Kimbab ni sebab harga boleh tahan,even kalau korang ambik set barbeque daging dekat situ,harga under RM80 hinggit.Sedaplah,not bad.Ni kata kami yang for the first time makan makanan korea.Owner perempuan restoran ni 100 % orang korea okay.Cun.Kahwin dengan orang cina rasanya.Cakap speaking dengan korean je dia tahu.Pekerja dia pun bajet orang korea walaupun berkulitkan orang melayu.Dan yang paling penting,semua pekerja sini peramah!

     So kalau taktau nak pergi makan dekat mana hujung minggu ni,sila-silalah ajak satu kampung tu untuk cuba dekat JJ Kimbab ni.Kalau yang gila K-pop tu,trylah datang sini.Nak pergi ke Korea setakat ni tak mampu,so feeling-feeling dekat restoran ni okay apa.

p/s:Owner restoran JJ Kimbab ni patut bagi aku makan free je sebab tolong promote kedai beliau dekat blog ni.HAHA.

     Till we meet again :)
Adios!





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...