Tuesday, November 20, 2012

Menulis blog itu hebat!

Assalamualaikum :)

     Bila kita duk stalk blog orang lain,mesti akan ada perasaan nak ada blog macam diaorang kan? Traffic nak kena jammed selalu, followers mestilah nak banyak, kalau part komen pulak kalau boleh,kat setiap entri ada orang komen. *Oh indahnya dunia begitu..

     Tapi kalau jenis pemalas,means malas nak blogwalking,malas nak komen entri orang lain,malas nak follow blog orang lain,jangan harap lah ko nak femes sekelip mata.Petik jari sampai patah tangan pun belum tentu hado yang nak datang menjenguk. Sekian..

     Aku dulu pun macam tu jugak,berkobar-kobar buat blog dengan harapan dapatlah jadi macam Cik Epal , Lyssa Faizureen , takpun Aishah Amin .And of course,aku jadikan diaorang idola aku okay. Dah puas repair (selalu aku panggil term 'repair' as 'bela'.ahakss ) blog aku ni,ubah sana ubah sini. Last-last jadi gini gak rupa dia.

     Tapi tu dulu.You know what? Sekarang aku rasa,aku dah tak kisah untuk kejar followers lagi,untuk jammed kan blog aku,untuk promote blog aku kat orang lain. Eh bukan sebab aku dah tak appreciate korang (followers,blogwalker,kengkawan etc). Sebab aku rasa,biarlah aku tulis ni dengan bebas,tanpa rasa "Eh kalau aku tulis macam ni,ada ke orang nak baca" takpun "Ala,nak kena tulis best-best sebab nanti mesti nak kena promote dekat orang lain". But for surely,aku sangat mengalu-alukan orang untuk baca blog aku yang tak seberapa ni. Dan semestinya aku takkan berhenti dari blogwalking ke blog orang lain. And thanks for everyone yang selalu support aku. Gracias :)

I hated every minute of training, but I said, “Don’t quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion"

-Muhammad Ali,the American boxing legend


     Aku suka quote atas ni. Nice. Disebabkan itu,aku akan terus menulis blog dengan bersemangat tanpa henti. Majulah sukan untuk negara. *tetibe


fighting!

Adios!



2 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam dear.dah update step 2.sila tgk!! =)

kadang2 kena let it go...tulis dari hati.insyaAllah satu hari nanti ada org menghargai hasil penulisan kita.

Segmen Jejak Kaki Ku di Blog Mu

Aida.Ohno said...

wsalam.tqq bagitau.saya akan ikut step 2 pulak :)

thanx again.apa yang awak cakap ni buatkan saya lagi bersemangat nak menulis dekat blog.tqqq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...