Friday, November 9, 2012

Kuih Butir Nangka.

Assalamualaikum :)

     Mak aku buatkan kuih butir nangka untuk aku haritu.Disebabkan kesian akan anak beliau yang sorang ni ngidam nak makan butir nangka,mak aku pun buatlah untuk aku.Mak sungguh baikkk hati :)

     Bahan-bahan dia macam sama je dengan kuih buah melaka.Basic kena guna tepung pulut.Dan yang lain-lain aku taktau.HAHA.Gonna learn how to make it from mak :) 


tepung yang siap di uli :)

nak isi warna hitam tapi mak tak bagi :(

macam candy.comel :)

kuah enak berkrim ditambah dengan banyak pulak :) 

macam rupa sup huruf.bhaha :)

rupa sebenar butir nangka :)

     Dah lah kuih tu comel-comel,macam sayang pulak nak makannya.Sampaikan mak aku pun naik pelik bila aku duk tenung mangkuk tu tak berkelip. Feeling macam dalam cerita Titanic "u jump i jump",tapi dalam kes ni "nak makan ke tak,nak makan ke tak".

     Dan bila aku pulak yang buat kuih ni satu hari nanti,aku nak try bubuh warna hitam pulak.Agak-agak ada tak orang nak makan?Ngee.

Adios!



6 comments:

ciQ niniz mari said...

nak rasa..cam sedap :)

Aida.Ohno said...

tunggu i belajar buat ni dulu ye.nanti i bagi banyak2 dekat u.hehe :)))

ciQ niniz mari said...

wahh..janji?

Aida.Ohno said...

HEHE.okayy.kalau aku buat,aku bagi ko iye :)

Nieyxzha Hassan said...

Wah! Dah lame tak makan...tengok gambar..teringin la plak ^^

Aida.Ohno said...

sedapkan kuih ni?macam chewing gum :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...