Saturday, September 29, 2012

Tutorial Mengemas Laci Meja *takpernahdibuatorang

Assalamualaikum :)

     Siapa yang ada laci meja atau almari yang bersepah giler? Dan taktau macam mana nak uruskan tempat-tikus-beranak tu? Jangan risau,anda hanya perlukan sedikit masa sahaja and of course,JANGAN MALAS. (i always want to be a superhero and say "aida come to the rescue".HAHA )

     Langkah pertama, kenalah ada  laci meja yang bersepah-giler-tak-hengat-dunia. Ala-ala tempat tikus beranak tu. Taknak lah yang dah memang sedia kala kemas tu. Nak yang bersepah ok,BERSEPAH.
    
      Langkah kedua, perhatikan barang-barang anda dalam laci tersebut.Jangan nak ada sikap ‘sayangi alam sekitar’sangatlah kalau barang tu memang selayaknye duduk dalam tong sampah. Asingkan barang-barang yang nak disimpan dan nak dibuang.

     Langkah seterusnya,susun barang-barang yang dah dipilh tu mengikut jenis dia. Means kertas duduk dengan kertas, gula-gula duduk dekat port makanan,gam duduk dekat port stationary .Tapi still kita buat benda ni sebagai sumbat-dalam-satu-laci. Get it?

     
     Langkah terakhir,pastikan anda tidak menyumbat terlampau banyak barang dalam laci tu. Sama macam kitalah, kalau sumbat dengan banyak makanan  ke dalam perut,tak ke termuntah leweh (kompius sama ada lewah atau leweh :P ) dibuatnye kan? Gituu.. Ke lepas baca ni anda semakin:

JIWA KACAU??


RASA NAK MAKI ORANG??


RASA-RASA NAK HENTAK KEPALA KE DINDING ??


JANGAN RISAU! Setiap masalah ada penyelesaiannye (kecuali mati lah kan :P). Aku pun nak try lah benda hape yang aku cakap ni. Cakap je pandai kan,buat nye tidok jugok..

 see what i mean?see?see?

     
     Ke nampak macam serabut? Ikut taste masing-masing lah.Aku suka style macam ni,buka je,zapppp,terus nampak barang yang aku nak.Nak nampak lagi jelas?Kejap,aku bagi jelaskan lagi gambar ni.

ada faham?


     Get it? Simple sahaja.Tak mengeluarkan modal langsung,hati pun jadi senang. *yeah yeah 

     Till we meet again :)

Adios!


 




     

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...