Monday, May 28, 2012

Omputih pun ada hantu buatan yang lagi dasyat.

Hello peeps :)


     Sekarang berlambak dah cerita hantu keluar dekat tv kan? tapi hantu still tak berubah gak.Rupa buruk gitu jelah aku tengok.Siap dapat nama manja lagi untuk setiap jenis hantu ni.gituu.Contohnya,hantu sweets lah,cik ponti lah,hantu hijau kecil lah dan blah blah lagi.Memang,siapa je yang berani nak sebut nama penuh diaekor ikut nama ic kan?nak-nak plak tengah malam.


     Tu orang kita,even dengar nama pun dah boleh buat bulu roma kita tegak terpacak,tak payah nak isi brylcreem dah.Sebenarnya,omputih pun ade gak hantu buatan diaorang.Nak cakap hantu,tak jugak sebenarnye.Kalau panggil alien,macam pelik je.Aku senarai pendekkan hantu-hantu buatan omputih yang setakat aku kenal.(kenal?)


1. FREDDY KRUEGER




2. JEEPERS CREEPERS



3. CHUCKY




4. SAW MOVIE PUPPET




5. ZOMBIES




6. THE DESCENT MONSTER




7. BALROG



8. LADY GAGA ??



     Tetibe seram pulak bila aku duk sorang-sorang tulis benda ni.Waktu maghrib pulak tu.Ah sudah..

chow!



Wednesday, May 23, 2012

Top 5 interesting restaurants.

Assalamualaikum :)


     Aku listkan top 5 restoran yang bagi aku sangatlah comel untuk di pergi.No hal if korang pun ade pendapat korang sendiri tapi seriously,aku sangat tertarik dengan restoran-restoran dibawah ni.check it out :)


1. Modern Toilet Restaurant,Taiwan


     Tapi restoran ni memang agak yuckss lah.Gila sape yang nak makan makanan yang rupa macam ta*k.haha.Idea owner dia memang dah ade tapi ko kalau makanan pun nak dijadikan rupa ta*k,monyet pun rase geli.Even makanan pun dihidangkan dalam 'mangkuk jamban'.Sound interesting huh?





2. Ninja Restaurant,New York

    Restoran ni pun boleh tahan.Tengah korang sibuk makan,tetibe datang ninja dari mana,redah masuk dalam tempat korang makan.Siap main lawan-lawan lagi depan korang.Dah dapat free show.gituu.Cara hidangkan makanan pun macam apek samurai tengah nak potong kepala orang.So kalau pergi ke sini,korang dapat rasakan feel macam ninja la.





3. Catfish Plantation Restaurant,Texas

     Yang ni agak menakutkan.Restoran ni dikatakan ada spirit dia yang tersendiri,siapa-siapa yang makan dekat sini akan cakap benda yang sama,masa diaorang makan,mesti akan terasa macam kena kacau dengan spirit-spirit dekat situ.Ade yang masa masuk toilet dalam restoran ni,ternampak something dekat cermin.Even ade yang ternampak hantu betina berjalan tak jejak bumi dengan pakaian pengantin.Tak ke gila namanye tu.Bagi free pun aku tak masuk ke restoran ni.





4. Safe House Restaurant,WI

     Ni kalau siapa-siapa yang pernah bercita-cita nak jadi spy,molek sangat la gi restoran ni.Masuk je restoran ni,dah terase macam dalam cite mission impossible je tak pun macam dalam cite james bond.Semua benda dalam restoran ni memang feeling macam spy.Dah tak dapat nak jadi spy,jadi owner restoran spy pun da cukup.





5. Ithaa Undersea Restaurant

     Tapi kott nye tengah syok makan,tetibe akuarium ni pecah,sudahnya kita gak yang dimakan jerung.Tapi da buat kat dalam air,takde la nak pecah pulak kan tetibe,melainkan geng-geng ikan jerung pakat hantuk kepala ramai-ramai ke akuarium tu.Tu memang confirm pecah la.





     Still,aku terasa nak pergi sangat dekat restoran-restoran ni.Well,orang cakap belum cuba belum tahu kan?Macam best je.Tak rugi untuk cuba benda yang baru.hoho.That's all for today. :)

*sumber gambar: incik Google

chow!




Thursday, May 17, 2012

Artis malaysia sombong?aku rasa YA.

Heyyo!

    Aku ade sebab sendiri,kenapa entri kali ni cam urghhh sikit (bukan sikit tapi banyak kott?).Walaupun kes ni da lameee berlaku,tapi aku nak ungkit sikit,aku sangat setuju dengan ape yang Wardina Safiyyah (korang kenal ke? o.O) pernah cakap dolu-dolu kala.Dia cakap artis ni tak sesuai nak dijadikan idola.Ohmyyy,betol ke tidokk??Memey betol pun.

     Buktinye? HAHA.aku nak tergelak besar if ade gak orang yang tanye soalan tu.Ok ok,cube kite senaraikan kepada 2 bahagian,nama artis kategori BAIK dan kategori JAHAT.If dapat keputusan yang same rata (dimana aku rase tak mungkin akan terjadi sebab kategori jahat akan menang),cube care yang jauh lagi mudah.

     Hade twitter?Fesbuk?Mestilah hade kan? Adik-adik tadika belakang rumah aku pun ade 2 bende alah ni,siap guna natang ipad lagi.sucks.==' So,cube try buat ni.Dengan muka tak malu,cube try tweet artis yang korang minat,dan untuk elakkan korang malu tak hengat dunia,try start dengan artis yang sangat tak femes dolu.Benda ni tak bole buat dengan artis taraf antaradunia aku rase.Dah buat?Then ade diarong balas atau RT korang?ade?if ade,tahniah!if takde,say goodbye je lah.

     Pernah jumpe artis femes tak?aku pernah tau jumpe artis ni,kalau bagitau name sangat la korang kenal.Kalau tak kenal,nampak sangat lah yang bace ni pendatang asing.Bercakap pasal artis tu,aku tengok kawan aku try untuk bergambar dengan dia.Artis femes dow,engkau hade??Ko tau artis tu buat natang ape?Lepas bagi jelingan maut tak hengat dunia,blah gitu aje.Amboi kerek giler.

     Motif aku tulis sume benda ni?Aku nak cakap yang artis malaysia ni sombong sangat,berlagak.Walaupun tak semua artis berperangai camni,tapi kalau tak ditegur,tak mustahil diaorang semua akan jadi sombong gak.Aku pernah minat sorang artis ni,tapi bila dia buat taik kat aku,aku memang tobat takkan minat ko da.Padahal ko start dari bawah gak,AF plak tu.Haktuih. =='

     See?even orang normal pun akan marah kan?That's why orang cakap,please appreciate your fans.Pastu bila fans minat kat artis luar negara,sibuk mulot tu nak bising marah-marah,cakap tak reti nak hargai seni tempatan la.eh kejap,tau plak ko nak marah kan?haktuih.Then don't blame us if kitaorang lebih minat artis luar negara dari artis tempatan.eh sucks la semua ni!


if you try to be a fool without your fans,then let it be.







Wednesday, May 16, 2012

The end of semestar 3 2011/2012

Assalamualaikum dan selamat segala-galanye.

     5 hari sudah berlalu tapi mulut aku still tersenyum bahagia.Why?Bahagia sebab cuti semestar baru bermula.Bahagia sebab dapat berehat sepuas-puasnye.Bahagia sebab dapat lepak gelak ketawa dengan keluarga.and yes,i'm really really happy right now.

     Sebelum final,memang pulun nak siapkan assignment,tutorial,study untuk quiz and blah blah blah.Biasa lah tu kan?Dengan classmates aku,diaorang memang rock!no doubt on it.Same-same pernah rase susahnye jawab exam,same-same penah rase happy bila dapat result dll.Tapi orang tua-tua yang da berabad cakap,"ekau kalau jumpo,last2 nanti mosti kono pisah jugak",kata orang tua lah.


     So same lah dengan cerita kitaorang.1 tahun kelas bersama then kene humban ke group laen plak T_T
And we spend our last times together in the physics lab.Macam bosan kan?Tapi tulah seronoknye yang orang tak tau :)










     As long as i breathe in this world,insyaAllah,i'll never forget you guys :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...