Monday, January 9, 2012

Sightseeing LANGKAWI : Fourth day

Assalamualaikum!


    Akhirnye,tibe jugak hari terakhir kat LANGKAWI ni.So,for the last day,kiteorang dah decide nak shopping SAHAJA.No more jalan-jalan.Gituuu kan.Habis kopak duet aku.Hadoii.Naseb baek bukan doplohhempatjam shopping nye.Kalau tak,tersedu-sedan aku nak membayarnye.





     Dari pagi sampai tengah hari shopping,then berangkatlah rombongan cik kiah untuk berangkat pulang.Dengan sesak kat tempat menunggu feri,lepas maen booo dekat orang-orang kat situ,barulah kiteorang dapat naek feri tu.Biase lah semua tu kan?Kate nak rock,hambik ko.But,this is not gonna be the last time aku dengan family aku pergi LANGKAWI,insyaAllah.See you next time Langkawi :)

ok chow!



Saturday, January 7, 2012

Sightseeing LANGKAWI : Third day

Assalamualaikum..


     Untuk hari ke-3,kiteorang sepakat untuk pergi ke setiap tempat yang bagi orang,agak femes kat langkawi ni.Tapi tapi,tempat pertama yang dituju mestilah kedai makan untuk bersarapan :)





     Bila perut dah kenyang dengan nasik lemak,maka bergeraklah rombongan cik kiah ke GALERI PERDANA.And yes,dengan keluarga yang ramai ni,gilerr riuh kott kat situ.And and,kat situ paling lame spend mase,sebab ape?sebab syok snap gambar :)

















     Then,we went to MAKAM MAHSURI.Habis redah semua area kat situ sampai pak guard pun dah berkerut-kerut muka.HAHA.And for sure kiteorang sempat singgah kat sawah bendang sebab nak feeling-feeling hindustan :)



     Bile dah puas tengok sekeliling,kiteorang terus tuju ke BERAS TERBAKAR walaupun aku tengok takxde langsung beras terbakar kat situ.Sedih kott.Ayooo.And last but not least,pergi ke KERETA KABEL.Sangat rock okayy. :)








     Walaupun aku tak upload semua gambar (giler aku nak upload beratus-ratus keping tu,matii aku ),tapi kan biarlah gambar yang sikit ni menceritakan segalanye untuk hari ketiga ini.Enjoy it :)

ok chow!




Wednesday, January 4, 2012

Sightseeing LANGKAWI : Second day

Assalamualaikum!


     Untuk pagi hari kedua pulak,kiteorang dijamukan pulak dengan pengat durian panas yang sedaappp.Then,bile perut kenyang,hati pun gembira.lalala.Memang takde kena mengena,seriously =='


     Dengan lafaz bismillah,kiteorang dengan berkonvoikan 6 kereta bertolak ke LANGKAWI dalam 6jam.Sampai je dekat jeti kuala perlis,jam dah pukul 12 tengah hari lebih.Tapi tapi,ni meh nak habaq cikit kat hangpa semua.Kiteorang sampai awal,bagus lah tu kan?But but,tiket feri kiteorang pukul 6 petang dow!Aku hampir menjadi separa giler meroyan.Sesak sangat kat tempat beli tiket.


     Spent about 1 and half hours dalam feri,tapi ade cerite Libas dalam feri tu.haha.Sampai je kat langkawi,hari pun da malam.Tak payah banyak hal,terus je pergi ke homestay then pergi cari kedai makan. :)


 pengat durian :)

with one of my cousin )

excited nak bertolak :)

angah :)

     see?semua orang penat mengenang nasib =='

     But we do enjoy our journey.And alhamdulillah,kami selamat sampai ke pulau langkawi dengan gembiranye.haha.Itu saje yang dapat dikongsikan untuk hari kedua.Entri untuk hari seterusnye bakal tiba :)

ok chow!




Tuesday, January 3, 2012

Sightseeing LANGKAWI : First day

Assalamualaikum!

     So here's the story.Family day belah my abah selama 4 hari dekat LANGKAWI are totally rock (but not totally lah).But tak kesah lah tu,so aku kembali membuka cerite selama 4 hari tu.Hari pertama bersamaan 23/11/2011,that's mean tahun lepas,kiteorang yang Pahang ni bertolaklah ke Perak dulu selama 8jam (i guess).Sampai je kat Gopeng,Perak,memang rembat durian dulu lah der.Durian kampung memang best,seriously :)







     See?Semua orang pun enjoy makan durian yang sedaapppp.But but,cerite untuk hari pertama setakat ni je lah sebab baru nak warm up kan?Untuk hari yang seterusnye,akan diceritekan lagi dalam entri yang berikutnye,insyaAllah :)

ok chow!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...