Saturday, December 29, 2012

HARRY POTTER fever.

Assalamualaikum :)

     Holla peeps! Harini aku secara rasminya dah habis tengok kesemua cerita HARRY POTTER .Nak dekat seminggu ko aku tengok cerita ni.Hazab.Aku bukan peminat tegar cerita ni tapi bila terbuka folder dvd encik Abah,terjumpa 8 in 1 collection Harry Potter.So aku pun macam why not aku try tengok cerita ni.And yes,cerita ni AWESOME gilos!


     Tak minat dekat Harry tu sebab rasa macam dia punca segala benda.Troublemaker i guess? Aku minat dekat yang opposite tu,si Draco Malfoy.Padahal dia dengan keluarga dia Death Eaters,means geng Voldermort.Voldermort si muka pelik,mana entah hilang hidung dia.

     Akan teruskan cerita pasal Harry Potter ni dekat lain entri.Harini cuma nak ulas secara keseluruhan je.Malam ni memang tidur sambil tersenyum sebab dah habis tengok cerita Harry Potter plus teringat muka hensem Draco Malfoy.Aww :)

google then terkeluar gambar ni.Nice!
(L to R: Voldermort,Bellatrix *cousin Sirius Black,Dumbledore,Harry Potter)

     Till we meet again :)
Adios!






     

Friday, December 28, 2012

Aida dan Gary :)

Assalamualaikum :)

     Holla peeps! Aku pernah cakap tak yang dalam RUNNING MAN aku paling fanatik dekat Kang Gary ? Gatal nak dekat anak teruna orang.Tak mudoh gaya kan? So lepas aku menang contest running man dalam facebook haritu (cerita lanjut disini -->aida gagah perkasa ),aku jadi gila bayang nak masuk semua jenis contest running man.Tapi then tak menang pun dah but it's okay.SILA JANGAN GIVE UP!

     Dan entah macam mana,masa tengah buka folder gambar dekat laptop,baru perasan,ada satu gambar yang aku posing sama dengan Gary posing dalam salah satu episod running man.Aku macam "adakah aku bermimpi ??" takpun "adakah ini jodoh ?? Okay itu menggelikan.


kami kembar :)
p/s:gambar saja buat saiz gedabak besar,kasi jeles sikit.

     Tetiba teringat ayat iklan DIGI ; kami buddies,takkan terpisah.Aku tukar sikit ayat dia.Kami couple,takkan terpisah.HAHA.Sila nantikan gambar kami yang bakal menyusul.

     Till we meet again :)
Adios!




Saturday, December 22, 2012

Izzah,jangan lupakan aku kawan!

Assalamualaikum :)

     Holla peeps! Harini salah sorang kawan sekelas time sekolah aku buat kenduri.Kenduri sempena dia pindah rumah.Sedih.Bakal kehilangan sorang kawan dekat tempat tinggal aku sekarang.Nak ditambahkan sedihnya itu,aku tak dapat nak pergi ke kenduri ko tu wahai CIK IZZAH KAMILIA .Sob sob.Disebabkan macam tak sempat je nak jumpa ko,entri kali ni khas dibuat untuk ko cik izzah.Gituu.

     First time aku jumpa ko,serius aku ingat ko sombong gilos.Dah la aku budak baru kat sekolah tu kan,so aku memang macam kera sumbanglah bila jumpa ko.Aku ingat ko budak baru jugak tapi bila budak-budak lain cakap ko budak yang pindah-sekolah-baru-then-masuk-semula-ke-sekolah-lama,aku hanya mampu anggukkan kepala saja.But then,bila kenal ko,ko memang terbaik!And yes,aku suka berkawan dengan ko :)

 inilah cik izzah kita :)

with your bestfriend.sehati sejiwa katanya :)

she's in the middle,the one yang pakai warna ungu :)

     Take care babe.Jangan lupakan aku.Kalau rajin jenguk-jenguklah lagi kitaorang dekat sini.Kalau kahwin jangan lupa jemput aku.Aku bagi hadiah besar gedabak untuk ko.Ko memang seorang kawan yang awesome! Gonna miss you a lot :')

     Till we meet again,Izzah :)
Adios!




Tuesday, December 18, 2012

Cikedis instead of durian crepe :)

Assalamualaikum :)

     Holla peeps! Kemain lagi sekarang kan.Orang buat durian crepe sana sini.Ingat nak buat jugak so boleh makan time waktu malam sambil tengok tv.Gituu.Tapi aku MALAS sebab tengok cara-cara nak buatnya macam susah.So aku pun give up dulu.

     Then bila taktau nak makan apa dah,ajak encik Abah pergi ke kedai semata-mata nak beli cikedis.Siap belanja adik-adik yang lain sebab mood baik plus upah teman aku beli cikedis.Then bila sampai rumah,bersiap sedia dengan bantal,air sirap satu jug,sebungkus besar cikedis yang berlambak untuk buat kenduri depan tv.

kalau puan mak nampak,memang aku kena marah.

     Inilah rutin cuti aku.Tengok tv waktu tengah malam plus makan benda tak senonoh ni.Nasib baik tak dijadikan hobi.Kalau mak aku tahu aku mengamalkan hidup macam ni,tak mustahil aku dirembat dengan rotan sekeliling kampung.haha.kiddin :)

     Till we meet again :)
Adios!




Sunday, December 9, 2012

Girl's day out.PART 2

Assalamualaikum :)

     Yuhuuu.Kali ni aku nak buat sambungan untuk entri yang lepas.So lepas lepak sampai petang dekat sushi king dengan Along,kitaorang pergi ambil si Alang dekat hostel dia.Aku pernah cakapkan yang satu family aku (except encik abah dan puan emak) dah addicted dekat RUNNING MAN.So disebabkan itu,Along ajak kitaorang try makanan korea pula.Konon nak feeling-feeling duk Korea.HAHA.Dekat kuantan ni,kitaorang decide nak pergi ke JJ Kimbab yang terletak dekat Jalan Beserah.Dengar cerita restoran ni macam baru lagi.Yang paling penting HALAL :)

     Cari punya cari,last-last jumpa gak.Kepala macam hape je mendongak sepanjang jalan sebab nak mencari sebijik restoran ni je.

akhirnya,jumpa jugek.

motif? motif? konon nak tunjuk muka excited terlebih.

menu :)

kemas dan bersih.plus tv 24jam buka lagu k-pop je :)

siap tampal poster idol k-pop lagi. 

 takde kerja,tidur sekejap.

bibim-bab.macam nasi campur sayur.

Alang nak ambik kimbab tapi tersalah sebut bibim-bab.kesian.

     So kalau korang pesan makanan bibim-bab tadi,korang akan dapat 4 jenis lauk-pauk dia dan yang paling penting kena ada,mestilah kimchi dia.4 jenis lauk-pauk yang sedap tak hengat dunia tu adalah :


keledek manis :)

ikan bilis goreng.ada masin dengan manis sekaligus.Gituu.

kimchi!

sup yang aku taktau apa kebenda ni.

tadaaa.lauk untuk bibim-bab.

menu aku yang bernama toppoki.pedas but still sedap :)

Alang and Along :)

tempat duduk kitaorang strategik sebab kena lindung dengan cermin besar gilos.

     Tak rugi pergi ke JJ Kimbab ni sebab harga boleh tahan,even kalau korang ambik set barbeque daging dekat situ,harga under RM80 hinggit.Sedaplah,not bad.Ni kata kami yang for the first time makan makanan korea.Owner perempuan restoran ni 100 % orang korea okay.Cun.Kahwin dengan orang cina rasanya.Cakap speaking dengan korean je dia tahu.Pekerja dia pun bajet orang korea walaupun berkulitkan orang melayu.Dan yang paling penting,semua pekerja sini peramah!

     So kalau taktau nak pergi makan dekat mana hujung minggu ni,sila-silalah ajak satu kampung tu untuk cuba dekat JJ Kimbab ni.Kalau yang gila K-pop tu,trylah datang sini.Nak pergi ke Korea setakat ni tak mampu,so feeling-feeling dekat restoran ni okay apa.

p/s:Owner restoran JJ Kimbab ni patut bagi aku makan free je sebab tolong promote kedai beliau dekat blog ni.HAHA.

     Till we meet again :)
Adios!





Thursday, December 6, 2012

Girl's day out.PART 1

Assalamualaikum :)

     Holla peeps! Haritu,sista aku,Along ajak ambil another sista aku,Alang dekat hostel dia.Nak dibawa balik ke rumah.So sementara tunggu dia habis kelas,si Along belanja aku makan ringan-ringan dulu.Ringan-ringankah? HAHA.Aku ingat just makan cikedis tu je,tapi lain rupanya.First dia belanja makan dekat SUSHI KING and of course without Alang.Orang suruh skip kelas taknak.Tapi Along,tidakkah anda tahu bahawa adik anda yang sorang ini tidak reti dan tidak gemar akan sushi?

     Taknak cakap banyak,kita tengok gambar iye :)


muka budak excited :)

tak suka sushi ni tapi Along suka.

sushi tuna yang sedap.

macam nasi impit.still sedap.

ayamg goreng yang comel.

takoyaki sotong :)

macam coleslaw kfc.ngee.

     Okay,boleh tahanlah rasa dia.Sesetengah jenis sushi je yang boleh masuk tekak aku.Tapi paling aku minat yang macam kuih jemput pisang tu yang bernama takoyaki.Sedap! Aku nak makan nasi kari jepun tu tapi disebabkan akan makan dinner dengan Alang nanti,so macam taknak beratkan perut dengan nasi.Padahal makan benda alah dekat atas ni pun dah kenyang giler kot.Lepas makan makanan jepun ni,terus bajet boleh cakap bahasa jepun.HAHA.

     Part makan dinner dengan Alang pula akan diceritakan pada next entri iye.Lagi gempak sebab aku dengan automatiknya telah makan makanan dari 2 buah negara yang hebat dalam masa 1 hari! Till we meet again :)

Adios!




Tuesday, December 4, 2012

Adik lakiku dilamar orang.

Assalamualaikum :)

     Holla peeps!Siapa yang pernah bercinta monyet? Sila jangan malu nak ngaku.Haritu kan,aku terbukalah mukabuku adik laki aku.Silap besarlah tak log out dari profile sendiri.Nak dijadikan cerita,aku bukalah bahagian message.Saje nak jenguk apa yang diborakkan oleh adik laki aku yang sorang ni (padahal nak stalk).Btw,aku seorang kakak yang jahat kan?Ngee.

     Check punya check,adalah 2 3 orang minah ni cakap pasal someone dengan adik aku.Since i don't know who is she,hence i called her as Kubis.Membuatkan hati aku teringin benor nak tahu siapalah bertuah-punya-budak-bernama-Kubis-ni yang tak sabar benor nak bercintanya.

terpaksa tunjuk nama belakang sahaja untuk langkah keselamatan.hehe
p/s:SILA KLIK GAMBAR UNTUK LEBIH BESAR.
     
     Maaflah ye dik,nama sedap-sedap tapi akak panggil Kubis je.Kubis kalau dimasak tumis sedap tau dik.Muka tak dikaburkan sebab dekat dp tu ramai,so orang taktau yang mana satu si Kubis.Tapi akak kenal ye dik,jangan nak tukar-tukar dp bagai.HEHE.

     Tapi aku memang tabik spring Mr.Potato lah dekat Kubis ni.Berani dan tak berputus asa.Zaman dulu,mana ada perigi cari timba ni.Tapi nasihat aku,tak kisahlah kau nak cari timba ke,perigi ke,gayung ke,tolonglah tinggalkan dulu angan-angan nak mencari buah hatinya.Belajarlah dulu dik.Tak rugi pun kalau takda pakwe bagai ni.Buat semak je.

     Sebab apa aku cakap buat semak? Wahai adik yang dibagi nama Kubis,adik baru je lepas UPSR!Diulang sekali lagi,baru lepas UPSR!MasyaAllah.Seluar dalam adik pun mak abah yang belikan.Sila-silalah bawa bertaubat cik Kubis.

     Till we meet again.
Adios!



Friday, November 30, 2012

Bila Simcard Celcom buat hal.

Assalamualaikum :)

     Holla guys!Aku hangin betullah.Simcard celcom aku buat hal (kantoi pakai celcom).Tak pernah hayat dia buat masalah.Can you imagine bila buka lock keypad dekat handset tu tetibe terkeluar perkataan 'SIMCARD REGISTRATION FAILED' ?Mesti macam bengang giler kuasa 10 Megawatts kan?

     Then bila aku call celcom center,dia cakap yang simcard aku maybe dah tercalar.Then aku tergamam.Then aku tanya,macam mana boleh tercalar sedangkan aku tak buka pun cover fon dekat belakang tu.Then dia cakap boleh je tercalar tanpa buka cover fon tu sebab bla bla bla.(means aku tak faham langsung apa operator tu cakap).Yang paling aku faham,dia cakap just pergi ke cawangan celcom,tukar simcard baru TANPA BAYARAN sebab aku dah pakai nombor ni lebih setahun.


macam takde gaya calar pun kan?

kenalah isi borang dulu untuk tukar simcard.

leceh.haha

tadaa.dapat simcard baru.yea yea.

     Aku sayang simcard lama tu sebab warna dia macam cantik.Tu je.haha.Tapi bila tukar ke simcard lain ni,tetiba kena charge RM10 hinggit pulak dengan alasan aku tukar dekat cawangan celcom kecik,free hanya dekat syarikat besar dia.Ada pulak macam tu kan??

     Till we meet again :)
Adios!





Tuesday, November 27, 2012

RunningMan vs Gokusen 2

Assalamualaikum :)

     Holla peeps!Aku pernah cakap dekat kengkawan aku yang aku ni bukanlah obses dengan K-pop bagai ni.Aku lebih kepada J-pop.Tapi tu dulu aku rasa (but still aku minat J-pop). Lepas aku berkenalan dengan RUNNING MAN,aku jadi open minded sikit bila ada k-pop ni.Tapi aku yakin dengan salah satu prinsip aku iaitu: 


Biarpun 1001 drama korea datang,hanya 1 drama jepun yang berjaya masuk ke hati aku.

      Gelikan?Ngee.Baru lepas tadi aku tengok balik cerita GOKUSEN THE MOVIE.Batak tengok banyak kali.Tetibe macam perasan,karakter dalam Gokusen 2 ada iras-iras member running man lah.Bukan dari rupa tapi dari segi karakter tu ciri-ciri karakter tu sendiri.Tak tipu.Tapi tak semualah.Its okay.Aku bagi sebijik gambar ni.Korang judge sendiri (p/s:bandingkan atas bawah iye) :)



FIRST COLUMN

     Haha dengan Takeda(nama watak) sama-sama berbadan kecik.Kalau dalam RunningMan si Haha yang macam kecik comel-comel,so dalam Gokusen 2 ada si Takeda yang kiut-miut gituu.Tapi both memang comel!

SECOND COLUMN

     Yang ni aku tak dapat nak cari sangat persamaan diaorang.Maybe watak tak menyerlah sangat kot?Tapi si Gary fofular dengan Monday Couple so tak boleh nak kata dia tak menyerlah.Dahlah aku minat gilos si Gary ni.Jangan sape-sape berani cakap Gary tak fofular.So dipendekkan cerita,aku saja gandingkan si Gary dengan Hyuuga ni.

THIRD COLUMN

     The one and only perempuan dalam both RunningMan dengan Gokusen 2.Both sama-sama kuat.Kalau si Jihyo cantik menawan,si Yankumi pulak cantik ayu.But the most importance thing,both cantik gilos!Sekian.

FOURTH COLUMN

     Jongkook ketua,Yabuki pun ketua.Ala,dia macam leaderlah.Dua-dua macam hensem kan.Gituu.Tanpa diaorang,konon-konon group diaorang matilah.Senang cerita.

FIFTH COLUMN

     HAHA.Kalau aku tengok muka Cikgu Sawatari(yang bawah) ni,memang aku gelak giler tak hengat dunia.Muka dia sendiri macam mampu buat aku gelak.Kelakar pun iye.Disebabkan itulah aku gandingkan dia dengan Jaesuk.Ni pun sorang lagi.Sama-sama kelakar.Padanlah tu korang.

SIXTH COLUMN

     Ni sama kes dengan second column,aku tak nampak langsung apa persamaan diaorang.Si Odagiri(yang bawah) hotttt tapi yang si Sukjin(yang atas) erghhh.HAHA.Sebab dah takde orang lain,so aku gandingkanlah diaorang.Settle.

SEVENTH COLUMN

     The last one.Persamaan paling ketara,both lonjong dan tinggi!Dalam RunningMan,si Gwangsoo yang tinggi manakala dalam Gokusen 2,si Tsuchiya yang lonjong.Tapi still hot :)


     Aku minat semualah.Habis cerita.Takde masalah.Sama-sama best.Okay,setakat ini saja.Till we meet again :)

Adios!



Monday, November 26, 2012

JEJAK KAKI KU DI BLOG MU

Assalamualaikum :)

     Holla guys!Tak pernah hayat aku buat 2 entri dalam 1 hari kan?Takpelah.Aku tengah bersemangat ni.Nak-nak pulak aku baru join satu segmen yang diberi nama 'JEJAK KAKI KU DI BLOG MU'.Wahh wahh.Dah advanced aku sekarangkan?Segmen ni hasil ciptaan Kak Maera yang cun melecun gituu.

     Sebab aku join benda ni mudah.com je.Sebab ni salah satu cara untuk aku nak blogwalking ke blog orang lain.Kalau blog tu best,aku promote dekat kengkawan aku.See? Simple saja.Paling penting kenalah copy and paste link-link peserta segmen ni.Kalau admin update yang terbaru,kita pun kenalah ikut update gak.Gituu.

     Peserta-peserta segmen JEJAK KAKI KU DI BLOG MU ini adalah seperti berikut:
1.http://www.maeraismail.com/
2.http://indahsutera0605.blogspot.com/
3.http://dia-honey.blogspot.com/
4.http://ciksiputmanis.blogspot.com/
5.http://lamanprincess.blogspot.com/
6.http://wifecombat.blogspot.com/
7.http://2octobersecret.blogspot.com/
8.http://mrsdhya.blogspot.com/
9.http://www.nieyxzha.com/
10.http://creamyshuga.blogspot.com/
11.http://juneaina.blogspot.com/

     Dan yang ni aku baru updatekan sendiri:
12.http://meyrajohn.blogspot.com/2012/11/segmen-jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html
13.http://ieranie80.blogspot.com/2012/11/jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html
14.http://cikdania.blogspot.com/2012/11/segmen-jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html
15.kay-akam.blogspot.com/2012/11/segmen-jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html
16.http://nyueyien.blogspot.com/2012/11/jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html

     Dan yang ni diupdatekan oleh admin itu sendri:
17.http://www.syuhadasalleh.my/2012/11/segmen-jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html
18.http://farahijriah.blogspot.com/
19.http://myjourneyandestiny.blogspot.com/
20.http://pandaiscute90.blogspot.com/
21.http://laramorreno.blogspot.com/
22.http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/
23.http://www.mamashikin.com/

     Berminat nak join?Sila-sila.Ajak semua orang kampung untuk memeriahkan segmen ni.Kalau diaorang taknak,paksa jugak suruh join.HEHE.Tarikh tutup untuk join adalah 27hb November 2012.Kalau nak join jangan malu untuk hebohkan dan tekan dekat sini:

Wasabi by Keith

Assalamualaikum :)

     Holla.Minat baca manga tak?Cara nak sebut benda alah ni ialah man-Ga.Aku bukanlah die-hard Manga fan pun.Tapi tahulah jugak ape kebenda manga ni.Kalau dekat Malaysia ada Ujang takpun Gila-gila,Manga ni pulak komik dari Jepun.Simple huh? So untuk harini punya ulasan (cehh),aku sangat berminat dengan komik Wasabi.

     Komik ni berkisarkan pasal sorang mamat bernama Wasabi yang perangai dia tersangatlahhh jahat tak hengat dunia.Dia macam Yakuza lah.Tapi dalam jahat-jahat dia,still baik (dalam certain time je pun).Aku start baca komik ni pun dekat majalah Utopia (ke Hype).Setakat nak beli majalah pastu nak baca satu komik ni (dia keluar satu episod satu bulan),baik takpayahlah.Membazir duit namanya.

     Last-last Along aku beli sebijik Wasabi ni.Puas cari sebab Wasabi ni dah takde stok. Thank u lah along.Ada masa belanjalah lagi.Ngee :)


how i obsessed with Wasabi :)

     Konon nak tiru si Wasabi yang kuat makan gula-gula lolipop. *sila muntah.

     Seronok ke baca manga ni? Ikut certain oranglah tapi aku dengan Cik Tyra Banks merangkap roomate aku minat je baca manga ni. Sesetengah orang boleh terima,sesetengah lagi tak. Kalau baca manga ni kenalah gelak kan? Tapi roomate aku yang lain baca dengan serius okay.Serius,tanpa sebarang reaksi.See? Tak semua boleh terima maa.

     Till we meet again :)
Adios!





Tuesday, November 20, 2012

Menulis blog itu hebat!

Assalamualaikum :)

     Bila kita duk stalk blog orang lain,mesti akan ada perasaan nak ada blog macam diaorang kan? Traffic nak kena jammed selalu, followers mestilah nak banyak, kalau part komen pulak kalau boleh,kat setiap entri ada orang komen. *Oh indahnya dunia begitu..

     Tapi kalau jenis pemalas,means malas nak blogwalking,malas nak komen entri orang lain,malas nak follow blog orang lain,jangan harap lah ko nak femes sekelip mata.Petik jari sampai patah tangan pun belum tentu hado yang nak datang menjenguk. Sekian..

     Aku dulu pun macam tu jugak,berkobar-kobar buat blog dengan harapan dapatlah jadi macam Cik Epal , Lyssa Faizureen , takpun Aishah Amin .And of course,aku jadikan diaorang idola aku okay. Dah puas repair (selalu aku panggil term 'repair' as 'bela'.ahakss ) blog aku ni,ubah sana ubah sini. Last-last jadi gini gak rupa dia.

     Tapi tu dulu.You know what? Sekarang aku rasa,aku dah tak kisah untuk kejar followers lagi,untuk jammed kan blog aku,untuk promote blog aku kat orang lain. Eh bukan sebab aku dah tak appreciate korang (followers,blogwalker,kengkawan etc). Sebab aku rasa,biarlah aku tulis ni dengan bebas,tanpa rasa "Eh kalau aku tulis macam ni,ada ke orang nak baca" takpun "Ala,nak kena tulis best-best sebab nanti mesti nak kena promote dekat orang lain". But for surely,aku sangat mengalu-alukan orang untuk baca blog aku yang tak seberapa ni. Dan semestinya aku takkan berhenti dari blogwalking ke blog orang lain. And thanks for everyone yang selalu support aku. Gracias :)

I hated every minute of training, but I said, “Don’t quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion"

-Muhammad Ali,the American boxing legend


     Aku suka quote atas ni. Nice. Disebabkan itu,aku akan terus menulis blog dengan bersemangat tanpa henti. Majulah sukan untuk negara. *tetibe


fighting!

Adios!



Friday, November 9, 2012

Kuih Butir Nangka.

Assalamualaikum :)

     Mak aku buatkan kuih butir nangka untuk aku haritu.Disebabkan kesian akan anak beliau yang sorang ni ngidam nak makan butir nangka,mak aku pun buatlah untuk aku.Mak sungguh baikkk hati :)

     Bahan-bahan dia macam sama je dengan kuih buah melaka.Basic kena guna tepung pulut.Dan yang lain-lain aku taktau.HAHA.Gonna learn how to make it from mak :) 


tepung yang siap di uli :)

nak isi warna hitam tapi mak tak bagi :(

macam candy.comel :)

kuah enak berkrim ditambah dengan banyak pulak :) 

macam rupa sup huruf.bhaha :)

rupa sebenar butir nangka :)

     Dah lah kuih tu comel-comel,macam sayang pulak nak makannya.Sampaikan mak aku pun naik pelik bila aku duk tenung mangkuk tu tak berkelip. Feeling macam dalam cerita Titanic "u jump i jump",tapi dalam kes ni "nak makan ke tak,nak makan ke tak".

     Dan bila aku pulak yang buat kuih ni satu hari nanti,aku nak try bubuh warna hitam pulak.Agak-agak ada tak orang nak makan?Ngee.

Adios!



Tuesday, November 6, 2012

Telur Bistik :)

Assalamualaikum :)

     My sista sibuk nak makan telur bistik,teringin katenya.Aku pun taktau ape jenis penyakit aku dapat sejak cuti semester ni,galak nak masak tiap-tiap hari.So bila si Along cakap nak makan telur bistik,aku tak pikir panjang,terus cakap ok. Easier said than done huh?

     Pong pang sana sini,then siaplah masakan untuk tengah hari ini. And the best part bila tengok orang lain makan kita punya masakan dengan berseleranya :)

telur tanpa sos bistik :)


sos bistik :)

inilah telur bistiknya :)

telur dengan sos bistik :)

     Agak-agak boleh masuk Master Chef musim ke 3 tak?HAHA.

Adios!





   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...