Saturday, December 31, 2011

Kisah di sebalik tirai 2011

Heyyo!

     Ambik,tajuk pun dah baku habis.Bunyi macam gempak gilerlah sangat.Tapi disebabkan kurang dari 2jam je lagi untuk masuk ke tahun baru,aku pun sibuk nak mengukap balek salah satu kenangan yang dilalui di tahun 2011.And yes,ini bukan kenangan yang manis,but pahit.sangat..

     Bersamaan 17/07/2011,ade le satu eksiden ni between my family with a boy ni tapi alhamdulillah,Allah masih panjang kan umor kami semua.Tapi tu la,dalam gembira ni,kesian pun ade sebab si boy tu,umor dia tak panjang.Meninggal dunia kat tempat kejadian.Innalillah..

    Sori la,sebab aku tak sampai hati nak tulis kat sini,macam mane bole eksiden sebab tak nak bukak aib sape2 tapi yang pasti,ni bukan salah family aku,wallahualam..





     Mungkin umor dia tak panjang kan?Tapi alhamdulillah,keluarga dia dapat terima dengan redha.Dan aku nak biarkan kisah ni terkunci jauh-jauh dalam hujung hotak aku.Skali skale kalau ingat balek,bole jadi trauma aku ni.Tak pasal-pasal tambah lagi sorang peghuni rumah sakit jiwa =='

     Ok,tutup tirai 2011.Meh kite selak langsir 2012.Maen auchak-auchak sikit.Eceh.Aku dah nampak 2012 malu-malu kucing nak keluar.Semoga kite ade azam yang lagi mantap dan lagi baek daripade biase. Dan dan,semoga laman blog makin maju :) Peace..

Ok chow!




Friday, December 30, 2011

Segmen BLOGLIST X CHANGE dan REVIEW UR BLOG

Assalamualaikum..

     Luangkan mase selame 5 minit untuk masuk 2 segmen ni.First time kott nak masuk bende2 alah cam ni.haiish.Tapi apakan daya,dah si tuan rumah mengajak,mana mungkin aku bisa menolak nye.gituuuu.
     Segmen 1 adalah:     

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
# Follow blog Kiz kalau rajin ( tak nak pun takpe )
# Buat entri pasal segmen ni kat blog korang
# Of course mesti ada blog sendiri
# Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
# Lepas letak link, sila komen kat entri ni beserta Nama Blog and Link Blog
# Nanti Kiz akan terjah blog korang and kalau link Kiz ada baru Kiz
akan letak link korang kat blog Kiz Garden ok.

     Hah,ade berani?? Feeling2 nak join?? Klik je sini :
  
    Disebabkan aku ni tamak haloba,aku join gak Segmen 2 beliau iaitu :



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
# Buat satu entri kat blog korang pasal segmen ni 
# Follow Blog Kiz kalau rajin
# Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
# Mesti ada Blog sendiri
# Untuk join, sila sertakan NAMA beserta LINK blog korang kat bahagian comment
6. TARIKH TUTUP : 12 JAN 2012

     Daripade buang mase tengok tv,baek kite tolong kawan blog kite kan?gituu.Nak jadi tamak haloba macam aku gak??Lepas klik sini,ko jadi tamak haloba.HAHA.kiddin :)

  
   Semoga aku menang.AMINNN







Tok,selamat hari jadi :'(

Assalamualaikum..


     Tok,selamat hari jadi.Kiteorang kat sini sangat sangat dan sangat rindukan tok.Dah 3 tahun tok tinggalkan kiteorang kat sini.Semua ni ujian daripade Allah dan insyaAllah,kiteorang meredhainya.


     Tok,MokCha kate,kalau rindukan tok,jangan nangis meraung sebab tak baek tapi sedekahkan Alfatihah dengan Yassin dekat tok and yes,i always do that for you.


     Orang kalau sambut birthday ni sibukk buat party la,bagi hadiah la,wish sane wish sini tapi tak dalam kes ni.InsyaAllah,kiteorang ingat nak sambut birthday tok kat kubur tok petang karang.Nak jirus air tahlil kat kubur tok.Nak taburkan bunga ros kat kubur tok.


     Tok,semoga kite sekeluarga berjumpe balek satu hari nanti.We miss you.muaahhh :-*


1935-2008
dalam kenangan dan hati kami.





Thursday, December 22, 2011

Dunia,dunia dan dunia.

     Mase aku tengah layan YOUTUBE tadi,mate aku tetibe terperasan,satu bende yang sangat buatkan mate aku jadi berbulu..SANGAT. Puas otak aku ni nak mentafsirkan,bende la message yang dyeorang cube nak sampai kan. Aku pikir punye pikir but then,jadi BLANK =='


*sebagai contoh

     Ape motif sebenar buat video macam ni? Mengisi mase lapang? tak mungkin,banyak lagi kerja berpaedah bole dibuat.Sebab sayang kat balak/malak? Eeww,tolong la.Kalau la balak aku (kalau ade balak la kan) buat macam ni,aku cerai kan dye 7 keturunan,seriously =='

     Yee,aku tau la korang tu SAYANG SANGAT kat buah hati tu,tapi takkan la sampai buat video yang mengarut ni?? Nak feeling2 romantik pun,agak2 la.Dan bile aku tengok bilangan viewers dyeorang,aku terkejut.Ade jugak rupe nye yang layan video2 ni =='

*contoh 1

*contoh 2

*contoh 3

     Bukan niat nak mengaibkan hasil seni kerja korang ni,tapi ni just pandangan individu normal kat ape yang dilihatnye.Nak buat video boleh,tapi bole tak buat yang lagi berseni daripada semua ni? Mintak ampun mintak maaf kat sape2 yang terase :)

"MAJUKAN SENI UNTUK NEGARA"

ok chow!




Sunday, December 18, 2011

Ayuh,kembali ke sekolah!

Heyyo!
     Dah lame x hapdate blog.Orang dah ade TWITTER,mane nak layan benda laen da. Gituuu.Tapi,dalam sibukk nak bertweet nye,sempat teman adekk2 pergi beli baju sekolah. And yes,aku rindu nak pakai baju sekolah balekk :(


my only little sis :)

i heart her :)

     Untuk student yang ambik PMR versi tahun 2011,gudluk la ye.Aku tau result korang keluar hari khamis ni kan? Habis la korang. Bhahaha XD
ok chow!




Thursday, December 8, 2011

Tweet sane,Tweet sini.

Assalamualaikum ! 


     Dalam aku sibuk stalk fesbuk kawan-kawan,tetibe aku terpikir,pe kate kalau aku buat TWITTER sekarang ni? Ya ya,aku tau la aku ketinggalan zaman sebab baru nak buat -_-' Tapi takpe la. HADE HAKU KESAH? HA HA HA XD

     Hah,tak payah nak banyak cakap la kan. Kite masuk part batak sekarang ni. Then,aku pun buat la twitter nye. Buat punye buat,pastu aku tak tau nak tweet natang bende. Pastu aku bior la bende tu. Padan gitu je la..


     Aku budak baru belajar,jangan segan,jangan malu,meh meh,pakat sekampung,jemput la jadi kawan aku kat twitter tu :) 
  
     sape nak jadi kawan,klik la kat sini ---> aida hensem


ok chow!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...