Friday, October 7, 2011

i take my hat off to u la..

Assalamualaikum..

   Uish,lameeee nye x hapdate blog ni. Reason? Naaa..x berape nak ade reason kot. Bosan tengok blog? Maybe. Nyampah nak taip? Sikit-sikit. Xde idea? Sangat-sangat. Susah gak nak dapat m0od untuk tulis blog ni. Haishh,pening2.

   Back to the topic..Xde simpang siur,direct aku tanye,korang kenal Hlovate ? Kalau x kenal pun,at least tau ar kan dye penulis novel ? Aku sendiri x kenal dye ni sape sebab sampai sekarang dye ni rahsia kan identiti dye,misteri betol.. ( fyuhh,ayat x bole blah.)

   X kesah dye ni girl or guy,but sume novel dye yang aku bace setakat ni,memang best. So,x sia-sia gak sebenarnye aku membace bende2 alah ni. Novel-novel dye yang setakat ni aku da bace :

1. [tunas]
2. aA+bB
3. 5 tahun 5 bulan
4. versus

    Firstly, [tunas]. Btw,sori ye,aku x reti nak mengsinopsiskan novel-novel ni,nak tau cite dalam novel-novel ni,try ar beli.Serius,x rugi pun kalau beli (kot..?)


       Secondly, aA+bB. Fyuhh,novel ni memang best.Novel ni bersambung dengan [tunas] walaupun yang di kuarkan dolu adalah novel ni. So kalau nak bace,first bace [tunas] dolu,then baru novel ni. 2 nasihat dari aku untuk elak kan korang pening. Still,hero ngan heroin x berubah dari [tunas] sampai ar dalam aA+bB.


     
     Next, 5 tahun 5 bulan.. Novel ni pun,boleh ar tapi kalau tanye pendapat aku,best agi sebenarnye novel aA+bB. Novel ni cam just bole masuk dalam kategori 'boleh arr". Still,novel ni kire orait gak ar.


     
     And last sekali, Versus. Ni novel Hlovate yang paling the latest ar aku bace. Best? Sangat-sangat best okayy. Ni kire same taraf best ngan aA+bB aku rase. Thumbs up gak untuk yang ni :)



   Novel-novel Hlovate yang laen aku x bace agi,maybe tunggu belas ikhsan kawan-kawan kot? Haha. Naseb naseb. Tapi untuk sape-sape yang baru nak belajar membace novel 2,try stat ngan novel Hlovate. Well,ayat-ayat dye dalam novel-novel ni,simple je. Jalan cite pun x pening. Cite dalam novel-novel Hlovate ni sebenarnye lebih kepade sorang yang haprak jadi a better person la than before. Unsur-unsur Islam pun banyak je sebenarnye dalam novel-novel ni tapi bukan dalam bentuk skema+yang-bole-wat-korang-rase-ngantok. Even bile korang bace pun,korang akan rase nak berubah jadi agi better.  

     Btw,credit to kengkawan yang memperkenalkan aku ngan novel-novel Hlovate ni. Thanx guys,novel-novel ni memang awesome. Khas untuk Hlovate,bawak ar kuar agi novel-novel yang superb cam sebelum ni,anda memang superb gak. Thumbs up untuk karya anda. So Hlovate,i take my hat off tu u la.. :)


4 comments:

snf said...

hlovate the best author kot.ayat dia sempoi tp ada ayat yg terkesan dihati:-0

Aida Hazira Ruslan said...

yupp. sangat sangat betol. ayat dye mmang sempoi abis tapi still bole wat kite trsenyum bile bacenye. samapi bole wat kite berangan nak jadi cam c hero/heroin. huhu..

snf said...

betol2.dah bce contengan jalanan?ayat tinggi tapi tetap terselit islamic:-)
bila bce tunas mcm dekat je ngan kita kan..

Aida Hazira Ruslan said...

alahai.. sy lupe nak isi yang contengan jalanan punye ar plak! cam ane bole trlupe?? haha. yupp,da bace gk yg 2. suke kisah Fend,sdih bile part last 2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...