Monday, October 24, 2011

Mak xde mase nak layan ko la nyahh..

Assalamualaikum.


     Wah wah wah..Hati ku sangat panas ni. Sape la yang kuang hajor sangat kat aku ni. Haishh. -_-' .. Hangin betol aku bile ade nombor yang x di undang,tetibe bole plak wujud kat telepon gedabak aku. Kalau x nyusah kan aku xpe gak,ni sibukkk antar message x kire mase.


sumber : Google


     Aku da cakap baek-baek, "Sori,salah nombor". Tapi,ko still nak antar message kan? Hah,sekarang, PADAN MUKE. Aku jual nombor ko kat blog aku ni.Aku jual nombor ko ni dengan harapan "ko paham x yang aku x kenal ko??". 


1. 014-5279182
2. 017-7395165


     Sape-sape yang rase cam kenal je nombor ni,jangan segan-segan untuk bagitau aku ASAP..


Ok,baii.





Sunday, October 16, 2011

Tolong la weii..

Assalamualaikum..


     Sape ade idea cam ane nak kurang kan sakit gigi ( selaen daripada jawapan gi jumpe doktor ) ? Jam da tunjuk pukul 4 pagi tapi aku still x bole nak tido! Gigi bong,nape la ko baru nak tumbuh sekarang ?? Haishh..


sumber : Google 

     Makan ubat tahan sakit ? Dah wat. Makan panadol ? Pun da wat. Hentak kepala ke dinding ? Bakal nak wat. Terjun dari atap umah? Hampi-hampir nak wat..


    So,please,please dan please.. Kepada sape-sape yang ade idea cam ane nak kurang kan sakit gigi baru nak tumbuh ni,share la ngan haku yee..


(p/s: sape-sape yang nak wat bangang kat aku hari ni,pikir la banyak kali dolu,kalau x nak merase kene maki ngan aku )


ok,baii..

Friday, October 7, 2011

i take my hat off to u la..

Assalamualaikum..

   Uish,lameeee nye x hapdate blog ni. Reason? Naaa..x berape nak ade reason kot. Bosan tengok blog? Maybe. Nyampah nak taip? Sikit-sikit. Xde idea? Sangat-sangat. Susah gak nak dapat m0od untuk tulis blog ni. Haishh,pening2.

   Back to the topic..Xde simpang siur,direct aku tanye,korang kenal Hlovate ? Kalau x kenal pun,at least tau ar kan dye penulis novel ? Aku sendiri x kenal dye ni sape sebab sampai sekarang dye ni rahsia kan identiti dye,misteri betol.. ( fyuhh,ayat x bole blah.)

   X kesah dye ni girl or guy,but sume novel dye yang aku bace setakat ni,memang best. So,x sia-sia gak sebenarnye aku membace bende2 alah ni. Novel-novel dye yang setakat ni aku da bace :

1. [tunas]
2. aA+bB
3. 5 tahun 5 bulan
4. versus

    Firstly, [tunas]. Btw,sori ye,aku x reti nak mengsinopsiskan novel-novel ni,nak tau cite dalam novel-novel ni,try ar beli.Serius,x rugi pun kalau beli (kot..?)


       Secondly, aA+bB. Fyuhh,novel ni memang best.Novel ni bersambung dengan [tunas] walaupun yang di kuarkan dolu adalah novel ni. So kalau nak bace,first bace [tunas] dolu,then baru novel ni. 2 nasihat dari aku untuk elak kan korang pening. Still,hero ngan heroin x berubah dari [tunas] sampai ar dalam aA+bB.


     
     Next, 5 tahun 5 bulan.. Novel ni pun,boleh ar tapi kalau tanye pendapat aku,best agi sebenarnye novel aA+bB. Novel ni cam just bole masuk dalam kategori 'boleh arr". Still,novel ni kire orait gak ar.


     
     And last sekali, Versus. Ni novel Hlovate yang paling the latest ar aku bace. Best? Sangat-sangat best okayy. Ni kire same taraf best ngan aA+bB aku rase. Thumbs up gak untuk yang ni :)



   Novel-novel Hlovate yang laen aku x bace agi,maybe tunggu belas ikhsan kawan-kawan kot? Haha. Naseb naseb. Tapi untuk sape-sape yang baru nak belajar membace novel 2,try stat ngan novel Hlovate. Well,ayat-ayat dye dalam novel-novel ni,simple je. Jalan cite pun x pening. Cite dalam novel-novel Hlovate ni sebenarnye lebih kepade sorang yang haprak jadi a better person la than before. Unsur-unsur Islam pun banyak je sebenarnye dalam novel-novel ni tapi bukan dalam bentuk skema+yang-bole-wat-korang-rase-ngantok. Even bile korang bace pun,korang akan rase nak berubah jadi agi better.  

     Btw,credit to kengkawan yang memperkenalkan aku ngan novel-novel Hlovate ni. Thanx guys,novel-novel ni memang awesome. Khas untuk Hlovate,bawak ar kuar agi novel-novel yang superb cam sebelum ni,anda memang superb gak. Thumbs up untuk karya anda. So Hlovate,i take my hat off tu u la.. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...