Monday, May 9, 2011

Nak lagi bole x ??

Assalamualaikum sume! :) (eceh eceh,sopan giteww.)

Baru2 ni,aku balek ke kampung.Fuyohhh..Bez bez.
Kampung aku ade banyak bangau kat sawah,encik kerbau berlari-larian mengejar anak orang,anak beruk di ajar mencuri baju baja orang kampung.
(p/s:hehehe.xde xde,aku nipu je sume 2)

Ok2,xyah merepek rapuk agi.Aku kat sini bukan nak cite pasal "Kampung Ku Indah Permai"..Xde makne nye.
Penah x kowang balek kampung,pas2 bangun je dari tido ade bau makanan sedap nak mampos?
Kalau x penah,maksud nye kowang xde kampung ar 2.hehehe..

Malam sebelum pagi nak datang,Wan aku sibuk menguli tepung bulat bulat.Dari gaye beliau nguli tepung,aku da tau pe beliau nak wat esok pagi (eceh eceh,jadi nujum plak ak =_=')

Mula-mula...
 Wan nguli tepung :)

Hampir siap :)

Sudah siap di uli :)

Kemudian...
 Tepung di penyek penyek kan :)

Curah kan sume bende yang patut :)

Sepak ke dinding,baling ke atas,wat ar pape pun,last2 lipat kan tepung penyek 2 sampai jadi cam ni :)

Masak sampai garing,jangan masak sampai hangus :)

Akhirnye...
 Sedap nak mampos ok :)

Tergoda betol aku tengok bende alah ni.Pergghh..Lapor lapor. 
NOT AVAILABLE kat ane2 tempat ok.hehe :)



 

14 comments:

tokwan muda said...

hahaha...lawak giler ulasan chef.....

Aida Hazira Ruslan said...

hehehe.time tulis,rase lapar.2 yang tulis ngarut2 2.pale fokus kat makanan je.haha.

AH7 said...

wah...sedapnye....ni limited edition ni~~

Aida Hazira Ruslan said...

heheh.tau xpe.x di dapati kat ane2.hehe :)

Rafidah Farhana said...

Oh! *teruja*
Mintak resepi!!!

Aida Hazira Ruslan said...

hehehe.saye pun xtau pe resepi dye sebab Wan masak dlu,x tunggu saye da,xpe,6ti sy tanye beliau ye untuk awak.hehe

c.i.k.a.m.i.e.a said...

perhh.. roti canai......

Aida Hazira Ruslan said...

hehehe.roti canai paling sedap yg penah saye makan :)

raizy eryka said...

perhh...leh r ko wt 4 aq lak..huhu

Aida Hazira Ruslan said...

haha.bole je.tunggu ak belajar ngan wan ak dlu.hehehe

wildorchid said...

lapar...lapar...

Nurun said...

ceh...roti telo rupenye. den ingtkn apo td...

Aida Hazira Ruslan said...

hehe.lapar ye.6ti saye pos kan roti ni untuk wild orchid.hehe XD

Aida Hazira Ruslan said...

nurun:haha.saye pun xtau nak panggil ni roti ape,banyak sangat name nye.last2,saya panggil 2 roti Wan.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...