Saturday, May 28, 2011

Hari-hari aku sangat meriah! ♥ ♥ ♥ (Part 1)

Assalamualaikum sume :)..Memandangkan m0od aku ari ni agak baek,ngan cuace nye yang di kire baek gak,(cewaahh) so hari ni aku nak cite pasal kisah perjalanan ku ke Syurga,eh eh eh,salah salah,ke Terengganu :) Sebab utame aku gi Ganu ni KONON nye nak teman kan my AlongLong wat keje dye.Nak tau cite agi lanjut?? (eceh eceh)..Sila scroll ke bawah ye XD

Hari Pertama : 22 Mei 2011 (Ahad)

          Lebih kurang 4 jam meredah hutan,berenang dalam laut,berlari dalam api (hehehe.xde xde.ak tipu je ni),kiteorang yang merangkumi Daddy C0ol,LangLang,AlongLong dan juga haku pun sampai ke Ganu..(akhirnye =_=')..Pas Along siap kan keje beliau,terus kiteorang cabut. 
            
            First tempat untuk first day ni,kiteorang tuju ke Mydin Mall dulu.Bapak dasyat besar giler tahap dewa mydin ni.Kalah mydin tempat aku.HAHA XD..Aku masuk mydin ni,aku jadi giler royan.HAHA..Ala-ala tesco pun ade mydin ni,ala-ala giant pun ade.3 in 1 ar ni.hehe.Untuk Mydin Mall,aku bagi 4 dari 5 bintang.. (eceh eceh XD) 

            Pas gi Mydin Mall,tanpa menghabis kan beras agi,kiteorang terus check in ke Hotel YT Midtown Kuala Terengganu (panjang ke tidokk name hotel ni..ko ade?? ) PESANAN DARI AKU,terus kan membace cite ni sebab ade something yang giler syok bakal berlaku. hohohoho (pale cam nak kuar tanduk =_=' )

            Pas check in,perut aku menjerit sebab lapor.Aku tahan kelaparan aku tapi aku tetap laporrrrr...Jalan punye jalan,terjumpe ar Kedai Nasi Ayam Tanjung.Psssttt,kuah lada nasik ayam dye manis..HAHA XD
            
           Pas kembung kan perut,kiteorang gerak ke Bazaar Warisan. Errr.Aim bukan nak gi tempat ni tapi nak naek bot depan Bazaar Warisan ni.Hah,2 baru betol. Ulang alik naek bot sebab nak tengok cam ane rupe air sungai negeri Terengganu (hehe.xde ar.)


 Baazar warisan,ade style :)

penunjuk arah kami (pssstt,kuantan always at the top) :)

Hajat hati nak pegang tapi apa kan daya,ko jauh di tengah jalan :)


           Then,pe agi?? Gerak ke Muzium Terengganu ar plak. Ok ok,aku tau korang da bosan ngadap blog ni.Sabor,ni nak stat tunjuk gambor-gambor ar ni. Muzium ni bez,x rugi ar kalau sape-sape datang cni.Cantek dow! Untuk muzium ni plak,aku bagi 5 bintang dari 5 bintang.. (cewahhh...kelas tinggi gitewww)


 owh,saya suke gambar ni! :)

 dan gambar ini jugak :)

gambar ini comey! :)

Errr.memang aim nak ambik gambar pintu ni,abai kan jika anda x nampak kami di tengah itu :)

 LangLang dan AlongLong :) 

LangLang menunjukkan tiket beliau :)

Ok,take 5 dulu. Rehat kan mate anda secukup nye.Kang x pasal-pasal x bole nak tengok ape-ape da.
.
..
...
Sambung cite balek.....

 abah saya! :)

ehem ehem..kredit kat sape ar ye..hehehe :)

               Ok,kite tutup cite gi muzium ni.Pas gi muzium,terus gerak ke Masjid Kristal.Ala,dekat je ngan muzium 2.. 10 langkah ke depan,terus sampai (hehehe.aku nipu agi). Xyah tulis banyak-banyak,gambar akan cite kan semua nye (muahaha XD)

masjid kristal :)

perfect! :)

  kegilaan terserlah :)

                    Gi Terengganu,x sah ar kan kalau x makan keropok?hehehe.Pas gi Masjid Kristal,kiteorang terjah ke Losong plak untuk makan keropok itik,eh eh,salah agi,keropok ikan.Sedap ar gak keropok nye.

 keropok lekor :)

                Ok,ni nak masuk bende paling bez time aku gi Terengganu.hehehe.Pas makan-makan,balek ke hotel.Bende ni memang aku x sangke akan berlaku (tapi akhirnye berlaku jugak)..Bila kaki kanan melangkah masuk ke hotel (eceh eceh),kiteorang jumpe mamat hot dalam sukan bola sepak! David Beckham?Owh tidak mungkin..Cesc Fabregas?Ko jangan berangan ar..Cristiano Ronaldo?Eh helo,nak ke dye datang ke tempat kite ni??

                 Straight to the point je ar,kan senang.Kenal x Aidil Zafuan Abdul Razak ?Aku bagi name penuh da 2,kalau x kenal gak,xpe.terus kan membace.Asal,korang x caye ye?hehehe.Sila scroll ke bawah.. XD


 Owh,aku nak pengsan jumpe dye ni!HAHA XD

 bersemangat aku ambik gambar ni.HAHA :)

               Pas cakap mekaceh kat Aidil,tetibe mulot aku laju je cakap "Gudluk ye" kat dye.Dye pandang aku,ngan senyuman mahal dye 2 (eceh eceh),terus dye cakap "Ok!".Time 2 gak aku nak pengsan ok.HAHA XD 

               Then,siap-siap.Ngan Cikgu Syahril,maka berangkat ar kiteorang gi makan kat AZ Restoran.Nasi goreng kampung dye sedap dow!HAHA XD.

               Pas makan,pe agi??balek hotel,siap-siap,terus tido.Zzzz.. =_= (Psstt,time balek ke hotel,terserempak agi ngan team bola Negeri 9..hohohoho)


Ok sume,tamat sudah cerite hari pertama aku di Terengganu. Untuk ngelak kan otak korang meletop dari terus membace blog aku ni,aku full stops kan cerite aku di sini.Dun wori,untuk hari kedua plak,akan menyusul selepas ini :) 




 

Monday, May 9, 2011

Nak lagi bole x ??

Assalamualaikum sume! :) (eceh eceh,sopan giteww.)

Baru2 ni,aku balek ke kampung.Fuyohhh..Bez bez.
Kampung aku ade banyak bangau kat sawah,encik kerbau berlari-larian mengejar anak orang,anak beruk di ajar mencuri baju baja orang kampung.
(p/s:hehehe.xde xde,aku nipu je sume 2)

Ok2,xyah merepek rapuk agi.Aku kat sini bukan nak cite pasal "Kampung Ku Indah Permai"..Xde makne nye.
Penah x kowang balek kampung,pas2 bangun je dari tido ade bau makanan sedap nak mampos?
Kalau x penah,maksud nye kowang xde kampung ar 2.hehehe..

Malam sebelum pagi nak datang,Wan aku sibuk menguli tepung bulat bulat.Dari gaye beliau nguli tepung,aku da tau pe beliau nak wat esok pagi (eceh eceh,jadi nujum plak ak =_=')

Mula-mula...
 Wan nguli tepung :)

Hampir siap :)

Sudah siap di uli :)

Kemudian...
 Tepung di penyek penyek kan :)

Curah kan sume bende yang patut :)

Sepak ke dinding,baling ke atas,wat ar pape pun,last2 lipat kan tepung penyek 2 sampai jadi cam ni :)

Masak sampai garing,jangan masak sampai hangus :)

Akhirnye...
 Sedap nak mampos ok :)

Tergoda betol aku tengok bende alah ni.Pergghh..Lapor lapor. 
NOT AVAILABLE kat ane2 tempat ok.hehe :)



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...