Friday, April 15, 2011

Gosshhh!! Biar betol??!!

Walawei!!! Lamenye ak x hapdate blog ni..Sampai ak naek lupe hape password blog ak ni..
Dasyat giler ar. =_='
Maap! Maap!

Ok,berbalek kat tajuk tadi,meh cni ak cite kan.
Ni sume x berkaitan langsung ngan manusie,yg masih idup atau mati.Cite ni merupa kan kesinambungan cite dolu2 kala yg penah ak cite kan kat blog ni gak.
Klu sape2 nak bace kisah 2,tadaaaa!!Ni dye, my little precious

Nak di jadi kan cite,ntah cam ane,semalam (14/04/2011) berlaku something yg menggempar kan ak dari tido ak.Ceh! Kacau daun betol!

" Uda! uda! cepat bangun!! rabbit beranak!! "


What the.....?????
Ngan pale yg mamai,ak bangun gak dari katil ak 2.


Di reban rabbit kami.....


" Mak aih!!! Berterabur anak2 ko!! "


Ak pun mule ar mengutip anak2 rabbit 2 yg ade kat merate tempat.Sampai ade sekor duk tepi longkang agi.
Bonda kepade anak2 rabbit ni belongs to my bro , Cik Yul


Mule2,dye beranak 7 ekor tapi yg idup 5 ekor je.
Cian cian cian..

Ntah cam ane,time tengah hari,rabbit yg same beranak 3 ekor agi tapi yg ni,sekor je idup.
Sob sob sob..


Nak mengempak kan cite agi,time petang,rabbit yg same beranak 5 ekor agi tapi xde sekor pun idup sebab sume da mati kelemasan.
Rugi rugi rugi..


Agak terkilan ar gak sebab x sempat nak selamat kan dyeekor.Ni ar balasan klu jadi bidan x di iktiraf.
Kesimpulan nye,dari 15 ekor anak rabbit,hanye 5 ekor yg idup.
Huwaaaa..!!


Cam anak tikus.haha




owh,mereka still pinky2 agi ar.


ni ar rupe rabbit bile baru lahir :)




 super mom :)




 Ak rase,ko makan same je cam yg laen2 dalam reban 2,tapi dasyat giler sampai 15 ekor ko beranak.Vogue giteewww..

Bakal di jual? Maybe kot.
Bakal di buang? Owh tidak mungkin.
Bakal di bagi free kat owg? Bole blah.
Bakal di panggang? Eeeuuu,geli ak =P

Mau pegi tengok baby2 rabbit ni. Klu berminat ngan baby2 rabbit ni,jangan segan silu,bagitau je kat ak yea :)





9 comments:

mira said...

eiy, tak geli ka pegang anak arnab..merah lagi..

✿❤Cik Izan❤✿ said...

hai...^__^ salam kenal...comel ank wabit tu...akak sukeee...gerammm..bila dah tumbuh bulu nti mesti cute giler...mintak sekor boleh..:p

Aida Hazira Ruslan said...

mira,hehehe.klu gune tngan je,sy pn geli gak.cm anak tikus je.sy pgang gune sarung tangan yg tebal 2.hehe

Aida Hazira Ruslan said...

kak izan,2 ar.x psti agi nk wtpe ngan anak2 rbbit 2.tp kate kan jadi nak di jual,sy offer kt akak ye.hehe

cik riffa :) said...

wehh..
umah aku sgkar dah ada..
bak ah satu..
5 ringgit sekor pun boolehhh ;p

Islamic Desire said...

aku nak jujek!!!!!!

Aida Hazira Ruslan said...

rifa ngan juwa,bad news!!rabbit ak tnggal sekor je idup.dr 15 ekor,tnggal 1 je.hahah.yg laen sume da mati :(

Jiji-Fify said...

alamakkk bila tgk baby rabit tu, mcm tak sanggup la pulak nak pegang.. takde bulu.. :P

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

Aida Hazira Ruslan said...

hehehe.2 ar,bdan dye cam lembik2 giteww.tp bile da ade bulu,rse lmbut plka.hehe.ok,6ti sy gi blog awk ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...