Friday, March 11, 2011

Someday,Oneday :)

Idup kite sume skali je kan?
So,dalam tempoh ak idup kat dunie ni,cam2 bende sbenar nye ak nak wat.Siap da wat list 2.hehehe :)
Srius,ak memang minat giler tahap gaban nak wat sume bende ni.
Antare sebab ak nak wat : 
1. Idup kan sekali je,x kan kite xnak cube sume bende alah ni kan? 
2. Sebab ianye sangat mnyeronok kan!
3.   Sebab 6ti ak nak cakap kat kowg,ak penah wat sume bende alah ni.hehe :)
4.  Ak anggap 2 sebagai cabaran idup.hehe :)
5. Sebab da xde keje laen yg nak d wat
 6. Da minat,nak wat cam ane kan?
Tadi ak list kan sebab ak nak wat bende alah ni kan,ni ak list kan plak antare bende alah yg bakal ak wat 1 ari 6ti.hehe :)
1. rafting :)
2. diving :)
3. mountain biking :)
4. climbing wall :)
 5. dive with sharks :)
Ni ar antare bende alah yg ak nak wat 1 ari 6ti.Gosshhhh.Giler giler x sabar da ni.
Wish me luck,guys..hehehe :)
     
RAFTING :)
Dalam pale ak skung,ak mau giler giler giler wat bende alah ni.Pergghh!
Seronok giler tengok dyeowg wat bende ni.Time paling seronok bile jumpe air sungai yg giler deras ngan banyak batu2 besar.Syok giler! D sebab kan umor ak still x layak untuk wat bende ni,tapi xpe.Ak akan trus tunggu sampai ak layak untuk maen bende ni.Oh yeah!


 DIVING :)
  Ni agi 1 keje yg ak memang nak wat.haha.
W/pun ak x reti nak berenang,tapi ak memang minat giler giler giler nak wat bende ni.(jangan gelak kat ak).Bende ni memang bez siot!!Dapat tengok banyak binatang kat dalam laut.hahaha..
Tapi yg ni agi spesel sebab kene ade lesen plak nak diving ni.Ceh!Xpe2,6ti ak dapat kan gak lesen 2.
Doa kan ak ye :) 
 mau diving cam ni.mau.mau.mau. :)


 MOUNTAIN CLIMBING
Sukan ni,memang ak x pnah agi tengok owg perempuan maen,mybe ade kot kat luar sane yg maen,juz ak je yg x nampak.Tapi sukan ni memang laki yg conquer.2 ak memang pasti.Xkesah ar 2.Sukan ni bole ar gak d kategori kan sebagai sukan lasak.Tapi fun gak sebenar nye.Cmpem giler seronok!1 ari 6ti,nak beli basikal cam ni,naek maen puas2 kat bukit.Oh yeah!
 lasak but fun :)


CLIMBING WALL
Sukan ni d kire agak femes ar gak kan?Klu nak suruh ak wat ROCK CLIMBING,mintak ampun mintak maap.Memang ak x berani.haha.Tapi klu suruh ak climbing wall ni,memang ak nak ar.Penah tengok wall ni dari dekat,memang bez gak sebenar nye,juz penat je ar ckit kat tangan ngan kaki.Well,xde pun keje kat dunie ni yg x memenatkan,btol x?Even nak makan pun memenat kan sebenar nye.
Skung dalam perancangan nak bina wall ni kat belakang umah..haha
(p/s untuk diri sendiri : SILA JANGAN BERANGAN =P )


DIVE WITH SHARKS :)
Ak rase,dalam banyak2 list yg ak wat tadi,ni ar yg paling giler skali ar ak rase.
Ok fine,bukan rase da ni,tapi memang!haha.
Tetibe je minat nak dive ngan sharks ni.Minat ni datang pas ak tengok 1 dokumentari pasal sharks ni..
Ala,kan ade cage,so xde ar risau sangat kan?ni baru ar d name kan sukan giler syok!haha.luv it :)
yg ni memang xde cage,tapi yg ni agi syok!mau jugak!!Mau bagi makan kat sharks2 ni.
(Ak rase,6ti ak yg jadi makanan untuk dyeekor.haha)


 BUNGEE JUMPING
Yg ni,cmpem2 ak XKAN WAT!
hahaha XD..my Along yg bersemangat giler giler nak wat bende alah ni..Perrghhh!
FYI,ak ANTI kat tempat tinggi,xspecially yg kat ujung tanah 2..hahaMau nye ak terkucil kat tempat ni
.X sanggup den,bagi free pun ak xnak.Cam2 ak pikir,cam ane klu tempat yg tinggi ni runtuh ke?Cam ane klu tali 2 putus ke? X ke naye d wat nye??Sori der,memang ak tolak awal2 xtvt ni.Full stop~

  
   Terpulang kat kowg nak cakap "Eeeuuu,8da,ko owg pmpuan ar,ane sesuai nak maen sume ni","Ganas nye ko ni 8da","Bawak2 ar ngucap nye 8da","Oi 8da,ingat2 nak mati 2","Ko giler ke nak wat sume ni??" dll.
Xpe,cakap ar pape pun.Siap bagi permit agi ni kat kowg nak kutuk.huhuhu
Sebab cmpem kowg pun ade gak something yg nak wat tapi still agi x wat kan?
Pasti kan kowg pe yg kowg nak 2,jangan sampai nyesal sebab x wat sudah.
Chillax guys :) 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...