Thursday, March 31, 2011

Alahai Ekspo...

1 malam di ekspo dot dot dot..


Aku : Along,jum gi ekspo.
Along : Jum! Gi siap cepat.
Aku : Bereh! Oi owg kampung,yg nak join,gi cepat siap.

Kedengaran suare sorakan adek2 ak di luar sane.Hooray!!

 
Maka,berangkat ar kami adek beradek ke tempat yg di aim kan.

Sambil mencuci mate,badan dan sebagai nye,ak mencari sebarang cikedis yg bole di makan.Lapor dow!


Cari punye cari tapi x jumpe2 gak.Hampeh betol ekspo ni!Selok jual baju baja je.

Then,kiteowg pun gerak ke port laen plak.
Ngah syok2 jalan ngan bebudak ni,dari jauh ak nampak something yg wat kan owg laen akan tertanye2
" Eh,bende hape yg berlari2 2?? "
Ak x nampak sangat sebab time 2 gelap (adat ar kan?da malam time 2)
Tetibe......
.
..
...
Aaaarrrrggghhh!!! 
180' pale otak ak berpusing ke belakang sebab ak kenal tahap dewa suare 2.
Ak tengok adek Bong ak da berlari2 ke arah ak.


Muke pucat tahap xde darah kat muke da dow!
Rupe2 nye,ade beberape penjual kat ci2 selok maen lampu laser kat tempat gelap.


Klu setakat nak maen x nyusah kan idup owg xpe gak,ni dyeowg gi bahan maen ngan KUCING !!
Dyeowg suluh laser 2 kat jalan,yg geng2 kucing plak selok mengejar nye.


Hoi! Memang pantang ckit bile tengok ade kucing2 berlari2 ni.Kang ade gak yg terkene free kick ak.
Waaa..giteeww..Kowg ade??
Srius,ak x bole tengok kucing maen2 kat kaki ni,takut tersepak dyeekor.Free2 je ak dapat dose kang.


Pas dyeowg tengok adek ak da menjerit,dyeowg x maen da bende alah 2.
Fuuhhh!!Lega ckit..

Ntah cam ane,kat gerai depan plak,ade gak sekor mamat ni maen bende alah 2 gak.Yg ak ni pun 1,bole plak x prasan mamat 2.
Ngah selok tengok baju2 kat ci2,molek je sekor kucing berlari kat bawah kaki ak.
Dan ak trus menjerit dan tanpa fullstop,trus ak panggil mamat 2 B**I..
Oooppsss!X sengaje. 

Mamat 2 mule ar,nak cover malu,trus salah kan kucing 2.
" Eee.jaat nye kucing ni dek.Xpe,6ti abang pukul dye ye.jaat btol kucing ni "
Syaitan ni rajim betol ar!X pasal2 kucing 2 di salah kan nye.

Tanpa buang mase merate2,my Acik trus menjawab,
"  Kucing 2 x jaat pun,yg wat nye jaat giler "
Trus mamat 2 senyap.
PADAN MUKE!

 M0od nak borong baju trus hilang.Cikedis pun x jumpe2 gak.
Along : Jum balek! Bosan ar kat cni.
Kami sume : JUM!!! 

Ceh! Abis spoilt m0od kami sume =P 












No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...