Thursday, March 31, 2011

Alahai Ekspo...

1 malam di ekspo dot dot dot..


Aku : Along,jum gi ekspo.
Along : Jum! Gi siap cepat.
Aku : Bereh! Oi owg kampung,yg nak join,gi cepat siap.

Kedengaran suare sorakan adek2 ak di luar sane.Hooray!!

 
Maka,berangkat ar kami adek beradek ke tempat yg di aim kan.

Sambil mencuci mate,badan dan sebagai nye,ak mencari sebarang cikedis yg bole di makan.Lapor dow!


Cari punye cari tapi x jumpe2 gak.Hampeh betol ekspo ni!Selok jual baju baja je.

Then,kiteowg pun gerak ke port laen plak.
Ngah syok2 jalan ngan bebudak ni,dari jauh ak nampak something yg wat kan owg laen akan tertanye2
" Eh,bende hape yg berlari2 2?? "
Ak x nampak sangat sebab time 2 gelap (adat ar kan?da malam time 2)
Tetibe......
.
..
...
Aaaarrrrggghhh!!! 
180' pale otak ak berpusing ke belakang sebab ak kenal tahap dewa suare 2.
Ak tengok adek Bong ak da berlari2 ke arah ak.


Muke pucat tahap xde darah kat muke da dow!
Rupe2 nye,ade beberape penjual kat ci2 selok maen lampu laser kat tempat gelap.


Klu setakat nak maen x nyusah kan idup owg xpe gak,ni dyeowg gi bahan maen ngan KUCING !!
Dyeowg suluh laser 2 kat jalan,yg geng2 kucing plak selok mengejar nye.


Hoi! Memang pantang ckit bile tengok ade kucing2 berlari2 ni.Kang ade gak yg terkene free kick ak.
Waaa..giteeww..Kowg ade??
Srius,ak x bole tengok kucing maen2 kat kaki ni,takut tersepak dyeekor.Free2 je ak dapat dose kang.


Pas dyeowg tengok adek ak da menjerit,dyeowg x maen da bende alah 2.
Fuuhhh!!Lega ckit..

Ntah cam ane,kat gerai depan plak,ade gak sekor mamat ni maen bende alah 2 gak.Yg ak ni pun 1,bole plak x prasan mamat 2.
Ngah selok tengok baju2 kat ci2,molek je sekor kucing berlari kat bawah kaki ak.
Dan ak trus menjerit dan tanpa fullstop,trus ak panggil mamat 2 B**I..
Oooppsss!X sengaje. 

Mamat 2 mule ar,nak cover malu,trus salah kan kucing 2.
" Eee.jaat nye kucing ni dek.Xpe,6ti abang pukul dye ye.jaat btol kucing ni "
Syaitan ni rajim betol ar!X pasal2 kucing 2 di salah kan nye.

Tanpa buang mase merate2,my Acik trus menjawab,
"  Kucing 2 x jaat pun,yg wat nye jaat giler "
Trus mamat 2 senyap.
PADAN MUKE!

 M0od nak borong baju trus hilang.Cikedis pun x jumpe2 gak.
Along : Jum balek! Bosan ar kat cni.
Kami sume : JUM!!! 

Ceh! Abis spoilt m0od kami sume =P 












Tuesday, March 29, 2011

1 Hari di Jalan Raya...

Mak datuk!! Lame nye ak x update blog ni. Da naek bersawang blog ni.Muahaha XD.
Giler dasyat malas nak menaip.

Ari 2,1st time belajar merosakkan clutch ngan enjin kete.Sialan!hahaha.
Dasyat dow.Setiap kali naek bukit,compem ak wat drift.
Berasap2 tayar kete kementot 2 ak keje kan!Kowg ade??hahaha.
Sampai naek hangit jalan kat bukit 2. =_='




Ngah syok sepak terajang clutch ngan brek,tetibe ade plak sekor MONSTER INC tempang duk berjemur kat ngah panas.Klu dye duk maen kat longkang xpe gak ni maen kat ngah jalan.
Cam xde tempat laen nak bunuh diri nye.Puas ak teriak " Blah ar woi " (bagi hon je ar),dye wat derk je.
 Hambik ko!


Sombong binatang ni.Kang ak nak sepak,kene samak plak.Da bertambah keje ak 6ti.
Name binatang itam ni Minah sebab ak dengar cikgu2 kat ci2 sume panggil dye ngan name 2.Betine kot.
X kesah ar 2.Bior ar dye duk kat ci2,xde paedah nak care pasal dye.Huhu =P

Tadi ak x cakap pun sebab pe ak da lame x update blog kan?Sebab paling utame ak x update blog ni ialah ak MALAS..hahaha.






 Banyak je cite yg ak nak tulis kat cni tapi di sebab kan ak malas,so jangan arap nak pakse2 ak meng'update' blog ni..


Btw,tadi ngah syok2 bukak blog owg laen,tetibe terjumpe 1 tumblr ni.Simple je page 2 tapi yg wat page 2 agi sweet bile dye letak pics daughter dye.
Comey tahap gaban!!haha.
So,cni ak share tumblr 2 ngan kowg..Little Eva Lily
 Bile rase free xtau nak watpe,try bukak page 2.


Ni semangat nak nulis blog da datang balek.Next time ar ak tulis cite baru.
.
..
...
Tetibe rase malas datang balek.Muahaha XD
Pesanan terakhir dari pihak penaja,Chillax guys :)..
Chow~


Wednesday, March 16, 2011

Dulu NERAKA,Sekarang SYURGA :)

Title ni memang cam siot je kan?Da ak xde idea laen nak isi,naseb ar.hahaTitle ni ak nak kait kan ngan KELAS ak sebenar nye.




D panggil NERAKA sebab 1st time masuk kelas ni,ak x kenal langsung budak2 ni.Bile da x kenal,cam2 ar yg kuar kat pale otak ni.
D panggil SYURGA sebab bile da lame duk dalam kelas ni,baru ak terase SYOK giler giler giler!


"5 SATRIA 2010",ni ar dye kelas musyuk2 ak :)  
Kelas ak ni ade MOTO.Pe??ingat kelas ak xde moto ke??huhu.


SCINTILLATE ZENITH merupakan moto kelas kami :)
Klu ade sape2 yg xtau pe maksud sebenar moto kami ni,jangan segan silu,meh tanye kat ak :)


 Tadi cakap pasal moto,next cakap pasal saka2 yg ade dalam kelas ni plak.hehehe.
Meh ak perkenal kan sowg2 manusie dalam kelas ni.
................................................................................................... 


ALONG -> Our monitor yg kecik ni giler bapak terror dalam setiap subjek.Ak rase same je pe yg kite makan tapi mamat ni giler genius!Ko memang adil dalam jalan kan tugas ko.Kiteowg rase selamat kat bawah jagaan ko.Waaahh giteewww..
AZHAD -> Bile ko x senyum,ak takut nak tegur ko sebab muke ko cam nak makan owg.Xtau cam ane name ADEK MANJE bole melekat kat ko.hehe :) 
IQMAL -> BI ko memang mantap abis!Suke bebenor gaduh ngan Juwa..Asal ye??? o.O
AZRI -> The troublemaker,mybe??haha..Sebab bile ko stat wat muke poyo,mulot ak akan stat nak kutuk ko.Tapi,ak rase 2 sebagai penambah gule je dalam kelas.So,tambi,0-0 ye??hehe.
AMIL -> Selalu je senyap dalam kelas.Acap kutuk ke,ngusik ke,dye wat derk ke.Penyabor betol.Klu ak jadi Amil,memang free je ak sepak Acap.hahaha
ACAP -> Klu mamat ni x kutuk ak 1 ari dalam kelas,memang x sah =P
KHALIL -> Mamat bunga tapi sume poem yg ko cipta memang mantap giler!
FAZU -> Ko memang pandai giler klu d suruh melukis,maen gitar pun pandai.Kemas!
MUNZIER -> Ini mamat memang senyap dalam kelas tapi bile ade owg/cikgu stat ngusik,1 je yg cmpem dye akan wat ; SENYUM! cair~~
IZAT -> Ni geng Acap gak ni,kuat ngutuk owg.Mate giler cepet.hahaha :)
Cite pasal barisan budak laki da abis~
DINA -> Ni partner meja ak.1st time duk tepi dye,rase takut nak tegur,tapi bile da stat brborak,x bole nak stop da.
SYIRA -> Ini budak klu wat pape pun,muke mesti jadi merah!Tapi ko punye senyuman memang manis sangat.
SF -> Suke berfesyen2,suke berjual beli dalam kelas,suke bernyanyi nyanye :)
NADI -> 1st time masuk kelas ni(time f4),ak ternampak budak ni dulu.Dalam pale trus set "CANTEK NYE BUDAK NI!".Klu kowg ade prob dalam akaun,Nadi datang membantu :)
REEN -> Yg wat kan budak ni makin perfect bile dye senyum.Srius,sape2 tengok cmpem akan cair.
FATIN -> Ini budak memang fanatik giler tahap gaban kat K-POP!Da ar muke cam awek cina.huhuhu.
LEA -> Ni teman sejiwe segiler ak!Bile ko stat bercakap,ak mesti selok nak nyampuk.Bile ko stat bersin,ak mesti nak terbersin gak..Ahakss~~
AIN -> Xtau pe yg ade kat budak ni sampai tiap2 ari dalam kelas,ak WAJIB mengacau dye.Jaat kan??Tapi tengok mental dye c0ol je.Ak ngam sangat ngan ko.Hope akan ngam sampai bile2 :)                              

HAWA -> Ni nampak je senyap,tapi otak beliau memang power abis!
TRAH -> A box filled with laughter :).Dye memang suke sangat gelak dalam kelas.hehehe
IZAH -> Suke wat owg laen pecah mental xspecially SF!haha.Tapi laz2,kiteowg gelak gak,x terase langsung :). Ak suke jadi kawan ko!
MARYAM -> Cik Yam kite ni x penah x senyum dalam kelas,xcept time sakit je muke dye blurr..Senyuman anda memang perfect!
KAK CHIK -> Kadang2 gopoh ckit,kadang2 cermat sesangat.Tapi kak chik memang baek sesangat!
JIHA -> D ane ade jiha,di ci2 akan ade Pu3.Awk kawan yg sangat rawk!hehehe.Rawk bile ngajar saya,sekejap je saya paham.Kowg ade rawk cam ni??Xde kan??Suke sangat kawan ngan awk :)
RIFAH -> Nak tengok ko senyap dalam kelas?Dalam mimpi je ar.hahaha..Tapi bile ko stat berbahas,memang budak2 dalam kelas plak yg automatik senyap.Terpukau dow!
BAYU -> Bile kite gaduh,cmpem both xkan nak ngalah.Tapi ak x nafi kan yg ko sowg kawan yg sesangat baek punye :)
KAK LONG -> Pencinte kucing ni memang x penah berenggang ngan twin dye.Sowg sis+kawan yg prihatin
WAWA -> Cik mek molek yg sowg ni sangat fokus bile cikgu ngajar ( ye dop??hehehe).Tapi bile dye x paham,gempa bumi akan melanda kelas..
PU3 -> Ini budak kecik memang comey!Dye ni pandai sume bende.Klu nak berpidato ke,hape ke,memang owg akan tolak dye dulu.Sempoi abis..
JUWA -> 1st time ak jumpe PKP yg giler giler giler sempoi!Memang bez giler kawan ngan ko!Asal ar ak x jumpe ko dari kecik agi ye??hehehe.
KAANCH -> Bile ari nak SPM makin dekat,makin galak plak ko bawak bunge Ros ke sek ye?Harum semerbak bau dalam kelas.Bile ko ngajar ak,mesti ak akan paham trus.Thanx tok guru!
 Akhirnye,cite pasal barisan budak pmpuan da abis juga~
KENANGAN KITE BERSAMA :)
  Ak rindu time ni dow!
       kegilaan kowg menjadi kegilaan ak jugak :)   

Ok fine,time ni memang agak mental ckit sebab budak laki cabut lari! Tinggal 6 owg je budak laki.Ceh!
 
Semoga kite sume dapat 10A+ dan 9A+ dalam SPM 2010!
6ti bile da dapat result,sowg2 akan bawak haluan masing2.Ade yg akan ke Zimbabwe,ade yg ikut laki ke Lombok,ade yg kawen lari ke Thailand dll..
Ke ane pun yg kowg gi,ingat ar kat kelas kowg ni yg da banyak sesangat nyusah kan idup kowg xspcially time f5.Zaman persekolahan ialah zaman yg paling SYOK X HENGAT,manfaat kan mase kowg 2.Yg still sek,kowg gi je ar sek 2,jangan banyak cakap.
Bile kowg da abis sek,baru ar terase 1 kehilangan yg sangat besar dalam idup kowg yg x mungkin akan kembali semule (melaen kan ade REUNION)
 Guys,bile kite bole jumpe balek??Ak rindu sesangat kat kowg sume :'(
5 SATRIA 2010,ak akan ingat sampai bile2! :)

(harap anda bersabar membace blog ak ni.ak memang suke wat ayat cam cipan ni..sori ye.hehehe)   
 

Monday, March 14, 2011

Suke.Suke.Suke. :)

Haii guys!!
Meh cni ak cite something.hehehe.
Ari sabtu baru2 ni,ak ikut bapak lebly ak gi KL.Ade ar nak wat somethng.Bukan 2 yg ak selok nak cite nye,pe ar..haha.
Ak nak cite psal 1 bende yg sentiase mnjadi pujaan ati ak ; MAKANAN..
waahh gitewww..
Menu tengah ari kiteowg time 2 memang bagi ak spesel abis!
"NASI KUKUS AYAM DARA"
2 ar menu kiteowg,memang nampak cam bese je,tapi giler giler giler sedap dow!Srius,ak x tipu langsung!
Ngan ayam nye yg masih dara plus gedabak besar,nasik nye yg banyak cam nak mmbunuh owg,kuah nasik nye yg giler kaww..
Memang perfect ar!

NASI KUKUS AYAM DARA :)
Tapi pas kowg makan ni,memang susah nak bangun pas 2.haha.
Naek senok perut ak bile nak bangun.Tapi pas makan ni,kowg memang xkan nyesal.2 memang ak gerenti.
Bile da ade makanan,mesti ade c pakwe nye plak kan?hehe.
Ye,untuk c pakwe nasik ni,ak pilih MILO AIS sebagai penyejuk tekak ak ni.
   Simple tapi sedap nak mampos!haha.
Ni memang feveret ak sejak doktor tarik ak kuar dari perut mak ak agi.
Klu bole,ngan gelas2 2 skali ak telan.
Hampeh x hampeh nye perangai ak ni.Hahaha.

MILO AIS

Pas makan,time to chow ar plak.hehe
Untuk balek,bapak ku ambik jalan lame,agi jimat. :)
Malang nye naseb kami bile jalan area Karak d tutup wat smentare waktu.
D tutup sebab nak bagi laluan kat mat rempit yg ngah syok brlumbe basikal.haha
Ceh!wat gempak je siot.Nak dekat 1/2jam kot kiteowg duk kat tengah jalan 2.
muke bosan giler tahap gaban!

Finally!!

Operasi kejar mengejar berlaku
 agak2 klu ak baling bom time ni,trpelanting x dyeowg??
haha.xde ar,gurau sudah :)

Ari yg panas sudah jadi manyak sejuk.Ujan dow!Syok syok.hehe.Ni klu dapat tido,cmpem x bangun2 da.
Setakat ni je ar yg mampu ak tulis.Mate pun da berat,perut pun ngah kosong,tangan pun da penat.
Sebelum ak blah,skali agi ak promote,SILA LE MNCUBE NASIK KUKUS AYAM DARA..Sedap sampai kowg x mampu nak tambah da :)
Guys,chow dulu~

Friday, March 11, 2011

Someday,Oneday :)

Idup kite sume skali je kan?
So,dalam tempoh ak idup kat dunie ni,cam2 bende sbenar nye ak nak wat.Siap da wat list 2.hehehe :)
Srius,ak memang minat giler tahap gaban nak wat sume bende ni.
Antare sebab ak nak wat : 
1. Idup kan sekali je,x kan kite xnak cube sume bende alah ni kan? 
2. Sebab ianye sangat mnyeronok kan!
3.   Sebab 6ti ak nak cakap kat kowg,ak penah wat sume bende alah ni.hehe :)
4.  Ak anggap 2 sebagai cabaran idup.hehe :)
5. Sebab da xde keje laen yg nak d wat
 6. Da minat,nak wat cam ane kan?
Tadi ak list kan sebab ak nak wat bende alah ni kan,ni ak list kan plak antare bende alah yg bakal ak wat 1 ari 6ti.hehe :)
1. rafting :)
2. diving :)
3. mountain biking :)
4. climbing wall :)
 5. dive with sharks :)
Ni ar antare bende alah yg ak nak wat 1 ari 6ti.Gosshhhh.Giler giler x sabar da ni.
Wish me luck,guys..hehehe :)
     
RAFTING :)
Dalam pale ak skung,ak mau giler giler giler wat bende alah ni.Pergghh!
Seronok giler tengok dyeowg wat bende ni.Time paling seronok bile jumpe air sungai yg giler deras ngan banyak batu2 besar.Syok giler! D sebab kan umor ak still x layak untuk wat bende ni,tapi xpe.Ak akan trus tunggu sampai ak layak untuk maen bende ni.Oh yeah!


 DIVING :)
  Ni agi 1 keje yg ak memang nak wat.haha.
W/pun ak x reti nak berenang,tapi ak memang minat giler giler giler nak wat bende ni.(jangan gelak kat ak).Bende ni memang bez siot!!Dapat tengok banyak binatang kat dalam laut.hahaha..
Tapi yg ni agi spesel sebab kene ade lesen plak nak diving ni.Ceh!Xpe2,6ti ak dapat kan gak lesen 2.
Doa kan ak ye :) 
 mau diving cam ni.mau.mau.mau. :)


 MOUNTAIN CLIMBING
Sukan ni,memang ak x pnah agi tengok owg perempuan maen,mybe ade kot kat luar sane yg maen,juz ak je yg x nampak.Tapi sukan ni memang laki yg conquer.2 ak memang pasti.Xkesah ar 2.Sukan ni bole ar gak d kategori kan sebagai sukan lasak.Tapi fun gak sebenar nye.Cmpem giler seronok!1 ari 6ti,nak beli basikal cam ni,naek maen puas2 kat bukit.Oh yeah!
 lasak but fun :)


CLIMBING WALL
Sukan ni d kire agak femes ar gak kan?Klu nak suruh ak wat ROCK CLIMBING,mintak ampun mintak maap.Memang ak x berani.haha.Tapi klu suruh ak climbing wall ni,memang ak nak ar.Penah tengok wall ni dari dekat,memang bez gak sebenar nye,juz penat je ar ckit kat tangan ngan kaki.Well,xde pun keje kat dunie ni yg x memenatkan,btol x?Even nak makan pun memenat kan sebenar nye.
Skung dalam perancangan nak bina wall ni kat belakang umah..haha
(p/s untuk diri sendiri : SILA JANGAN BERANGAN =P )


DIVE WITH SHARKS :)
Ak rase,dalam banyak2 list yg ak wat tadi,ni ar yg paling giler skali ar ak rase.
Ok fine,bukan rase da ni,tapi memang!haha.
Tetibe je minat nak dive ngan sharks ni.Minat ni datang pas ak tengok 1 dokumentari pasal sharks ni..
Ala,kan ade cage,so xde ar risau sangat kan?ni baru ar d name kan sukan giler syok!haha.luv it :)
yg ni memang xde cage,tapi yg ni agi syok!mau jugak!!Mau bagi makan kat sharks2 ni.
(Ak rase,6ti ak yg jadi makanan untuk dyeekor.haha)


 BUNGEE JUMPING
Yg ni,cmpem2 ak XKAN WAT!
hahaha XD..my Along yg bersemangat giler giler nak wat bende alah ni..Perrghhh!
FYI,ak ANTI kat tempat tinggi,xspecially yg kat ujung tanah 2..hahaMau nye ak terkucil kat tempat ni
.X sanggup den,bagi free pun ak xnak.Cam2 ak pikir,cam ane klu tempat yg tinggi ni runtuh ke?Cam ane klu tali 2 putus ke? X ke naye d wat nye??Sori der,memang ak tolak awal2 xtvt ni.Full stop~

  
   Terpulang kat kowg nak cakap "Eeeuuu,8da,ko owg pmpuan ar,ane sesuai nak maen sume ni","Ganas nye ko ni 8da","Bawak2 ar ngucap nye 8da","Oi 8da,ingat2 nak mati 2","Ko giler ke nak wat sume ni??" dll.
Xpe,cakap ar pape pun.Siap bagi permit agi ni kat kowg nak kutuk.huhuhu
Sebab cmpem kowg pun ade gak something yg nak wat tapi still agi x wat kan?
Pasti kan kowg pe yg kowg nak 2,jangan sampai nyesal sebab x wat sudah.
Chillax guys :) 

Monday, March 7, 2011

A Dream Come True :)

Hey!Semalam ari yg syok bangat!
sangat sangat syok!
suke.suke.suke.
hahaha. :)
Coz semalam dapat hang out ngan member2 lame,rase rindu giler tahap gaban sebab da lame giler x jumpe sowg.Ala2 reunion ar gak ni.Unfortunately,dalam ramai2 ni,still ade gak yg x dapat datang :(
Antare budak yg bakal ak belasah coz x datang(haha XD) ; Charmaine,Rnieyz,Aina,Zue.
Xpe2,laen ari kite wat agi ye :)


1st,kiteowg konvoi ar ramai2 gi ke KARNIVAL JOM KASUK U.Sesak nak mampos!Dalam sesak2 ngan cam2 rupe owg kat ci2,bole plak ak trjumpe c Wawa ngan c Dina.Bile pale mule pening sebab tengok banyak sangat budak sekolah (mentang2 ar x sekolah da.huhu),trus kiteowg blah dari ci2.Serabot dow!
 Aim yg sterus nye,gi ke ECM.
hahaha :)
 
Then,pe agi?
Cari tempat nak makan ar.
Ha,yg ni mmang bikin ak panas!
Xde 1 pun tempat kosong kat ecm 2,ni kes budak2 sekolah ar ni =_='
Abis sume tempat dyeowg conquer.Bengang dow!
Ntah cam ane,bole plak ak ngan c Dayah trase nak makan kat BLACK CANYON.
Tetibe je both ngidam nak makan kat ci2..haha.
Next step,gi b0oking seat kat ci2.
perfect!


Sterusnye,gi tengok THE RITE..oh yeah~
W/pun trlepas starting,xpe ar.D sebab kan ak da trlepas starting,pas ni WAJIB beli dvd plak.
hahaha.layan je ar~~


 the most scary part


colin o'donoghue as michael kovak..hot dude :)

Da penat mrayau2 kat ecm,gi ke MEGA plak.B4 kiteowg gi mega,c Dyana mmuncul kan diri beliau.Then, bole plak trjumpe Amy and the gang..Bile pusing blakang plak,trjumpe c Miera wt her sis,Mina.
Yg kali ni mmang ala2 jejak kaseh pun ade.haha :)
Tapi srius ak cakap,mmang fun sangat semalam 2.


Tangan pun da penat nak mnaip nye,so baek tengok je ar pics yg d ambik oleh Nur Balkish Abu Bakar a.k.a Bayu..Credit to u,dear :)


 wt my BFF,Adyla :)


 sesi makan.haha :)


mine :) 


ni ar hasil nye selepas 30 minit.

 sweet.sweet.sweet. :)


miah,mieda,fiza,bayu :)

my nakama:adyla,mieda,dyana :)


Nak tengok pics selebih nye,add ar budak yg brname Nur Balkish Abu Bakar..
D jamin akan d layan.
hahaha. :)
Yup,1 of my dreams da jadi knyataan semalam. 
Kowg punye bile agi??
Juz ingat 1 bende,x rugi sebenar nye klu kowg spend mase skejap ngan member2 kan?
Tanpa kengkawan,compem kowg sume x bole nak idup..
So,guys,ak CAYANG kowg shangat2 :)
 

Friday, March 4, 2011

Bila Aku Bosan...

Bila aku bosan,
Aku stat wat keje giler,
Bila aku bosan,
Aku mule jadi budak kecik,
Bila aku bosan,
Aku kidnap menan2 adek Bong aku,
Bila aku bosan,
Aku maen sgale jenis menan,
Kesimpulannye,
Aku ngah BOSAN!

maenan set umah

baby doll adek Bong


suke.suke.suke.

kebosanan aku d tahap kritkal

hi-tea :)

Bila maen maenan,
Aku jadi lebih mude,
Bila maen maenan,
Aku rase seronok,
Bila maen maenan,
Aku da x bosan,
Oh yeah!! :)


OMG!! My BlOod..

1st time gi wat bl0od test,mmang harus ketar ar kan?Takut dow sbab ane ar tau klu2 darah ak trkuar banyak ke.Kan mmbazir 2?ish ish ish.Kire nye,ak ni agak 'batak' ar gak.haha =P Ooppss,lupe nak cakap.Xtau ar sejak bile ade tapi ak ngan kengkawan kene wat bl0od test untuk isi borang matrikulasi.Agak sengal ar gak.huhuhu.Then,ak,Zue,Ainun wt Zaty gi ar kat klinik yg brhampiran,sowg2 agak brsemangat ar gak.haha.

"AIDA HAZIRA RUSLAN",kdengaran akak kat kaunter ubat mmanggil name ak,da ar ak owg 1st skali.Mmang ak ketar abis.hahaha XD.Masuk2 je dalam bilik doc 2,ak da xtau nak watpe.Cuak dow.Doc 2 brborak ar jap ngan ak,sambil 2 tangan dye da sapu ubat pe ntah kat lengan ak.Mati2 ak ingat dye nak cucuk kat jari,rupe2 nye dye nak cucuk kat lengan.Ak ingat nak lari je time 2,haha.Naseb baek urat ak nampak,skali cucuk da siap.Yg budak 3 owg agi 2,mule2 urat x nampak,lame2 baru bole nampak xcept Zue.Kcian da ak tengok kat Zue 2,coz 2 tempat dye kene cucuk.huhuhu :)

Then,doc panggil ak.Dye cakap darah ak ni kene bawak ke lab sebab x lawa.What the...???Doc pun tau pasal seni gak ke??o.O Ak pun x paham gak bende pe yg doc 2 cakap.haha.Lantak ar,janji ak tau gak pe darah ak.

Doc akan ambik darah kite sampai penuh syringe ni tau.haha.(juz kidding)

Ala2 cam ni ar keadaan darah kite bile ade kat syringe 2

kapas ini brbau vanilla.haha :)

 saat Zue d cucuk untuk 1st time kat lengan :)

saat Zue d cucuk untuk 2nd time kat jari plak :)

 tadaaa!!result untuk bl0od test ak :)

Well,sbenar benar nye,xde ar sakit ane pun,cam gatal2 ar ckit.haha.Tapi  bile da cuak,sume bende jadi x kene kan? Tarappapa ar :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...