Thursday, February 24, 2011

♥♥♥ My Little Precious ♥♥♥

Elowp!!   Ari ni tetibe rase nak cite pasal c 'budak' itam yg bagi ak mmang trsangat comey!huhuhu..Cayang sangat2 kat dye.muaaahhh!haha.(sangat mngeli kan ok =P).Lahir 18/02/2010,ak trus cop yg c itam 2.yg laen2,ak xnak da.Dalam mase lebih kurang 10saat,ak trus name kan dye BOBO.Name 2 sangat sesuai ngan dye,comey pun comey.Adek beradek ak yg laen2 mmang xnak c itam ni tapi xpe,ak redha,ak ambik je c itam ni.Coz dye sangat comey!

                                              my little bobo :)

                     Tapi,ni pic time dye kecik agi.skung,dye ngan adek beradek dye da brumur 5 bulan.Da debab sekor2..Adek beradek dye yg laen2 brname PIPO,NELLY,DORA a.k.a CHINTA,NARUTO,PHANTOM n laz but not least ANGAH(mmang pelik ckit bunny yg sekor ni =_=').Mmang lengkap pakej kami adek beradek.sweet ne? :)Sume bunnies ade style masing2.Sekor2 special :)



                                               bOBo wt NeLLy


                                                       kawaii ne?



                               chumeyylll shangat shangat


                         nelly cakap kat naruto: SAYA SAYANG AWaK!

                                merenung mase depan :)

                                                     2 gone,5 left =_='
                    
                      Pe2 pun,ak cayang dyeekor ni sangat2 walau pun krje dyeekor makan je sampai naek tembam badan 2.May PIPO ngan NARUTO rest in peace :'(..Semoga yg laen2 akan trus idup dalam dunie ak ni(compem xkan kekal lame.kejam giler!hahaha XD )

Tuesday, February 22, 2011

☠ say NO to REMPIT! ☠

Hola!!Title ari ni mmang agak poyo ye.haha..Sbenar nye,ak sndiri  mmang x ambik peduli pun pasal rempit2 ni. Lantak kowg ar nak prennggg sane sini ke,nak meniarap atas moto ke,nak cium jalan tar 2 ke,nak terbang ngan moto kapcai kowg 2 ke,lantak ar..janji x nyusah kan idup ak.Tapi yg wat mate ak ni makin brbulu bile tengok kowg suke ati mak bapak je wat wekang ar,wat pacak 90' ar,wat superman ar,wat wheeli ar.klu wat kat tempat laen xpe gak.ni cam xde tmpat laen nak maen moto nye,bile jam da mnunjuk kan pkul 6pm ke atas,c0mpem akan kdengaran bunyi2 moto yg trsangat merdu untuk d dengar..sucks dow =_='.
      
                  Mulut x enti2 trkumat-kamit mnyumpah "klu kowg mati trus,agi baek..kecik2 xnk mampos,bile besar selok nyusah kan owg" Agak kejam ye.Tapi,sbenar benar nye,bukan nye nak cite pasal rempit ni sangat pun.nak cite kesan bwak moto laju2 je.kesan buruk bwak moto laju2 ni,ade 2 je.1st,c0mpem akan jatuh bagi yg bukan pro.2nd,c0mpem akan R.I.P. a.k.a dapat 1 bilik 7 kaki dari tanah yg mmang cukup pakej nye.
                              
                          
          
                  Dalam bulan 1 baru2 ni,sowg member ak xcident.Dengar cite,dye x nampak member dye,pas2 trus brlanggar ngan member dye.Koma sminggu dalam ICU,skung ni da ade kat wad bese.Skung,dye da bole cakap ckit2.Dasyat dow.,Seram ak dengar.Doa kan je ar yg mampu kite wat~


                                                ~semoga cepat sembuh~



                                        uish,ni mmang cmpem sakit giler ni. 


                   1 agi cite yg mmang ak nak cite kat cni,pasal ak ngan adek ak.haha.Ak gelak sebab 2 ar xcident paling bengong pnah ak rase.1 ari ni,konon nye ak nak antar adek ak gi kelas tuisyen naek moto.Ak mmang trsangat poyo coz xnak bg adek sndiri bawak ak dengan alasan ak agi tue dari dye,so ak yg kene bawak moto 2.haha =P.Dengan ayu nye,ak bawak ar moto 2 dalam kelajuan lebih kurang 50km/j..Time kat 1 selekoh ni, ak x bole nak handle moto 2 coz brek moto 2 cam ade prob ckit.(bukan ckit ak rase,tapi banyak!).Moto x bole nak d slow kan,kat depan plak ade longkang yg mnunggu mangsa nye.Ak tanpa pikir panjang trus wat lipat maut tanpa mnyedari ade pasir yg sangat banyak d jalan tar 2.
                     
                     D sebab kan adek ak ni agi besar dari ak, n of coz agi berat dari ak,ak pun x dapat nak imbang kan moto 2 lalu trjatuh ar kami adek beradek cam nangka bsuk kat selekoh 2.Kanak2 yg ade kat area 2 hanye mampu pandang je adegan yg baru brlaku depan mate dyeowg,tanpa mnghulur kan sbarang bantuan.Sob sob T_T..Dalam sakit2 ak 2,ati ak hanya mampu mngate kan "kuang asam punye budak2 ni,bukannye nak tolong ak pun".


                    Dengan sakit2 ni,adek ak mngagahkan diri nye,mngangkat moto yg da tunggang trbalik ngan cermin sbelah kiri abis patah d kerje kan oleh ak.Pasal luke plak,xyah ckap ar.Mmang sedap dow!haha.XD.Adek ak juz trkoyak ckit kat bhagian lutut ngan siku.Bese ar 2 kan?Ak plak??hahaha..Stakat trseliuh jari2 tangan kiri ngan trkoyak lutut,pe ar sangat kan?

kan da ckap,pe ar sgat ngan lutut trkoyak ni kan??

                              
                     Bayang kan,jeans yg ak pakai bole trkoyak.Uish..tobat ak xnak bawak laju2 da!Time kene urut,perrggghhhh!!sakit giler2 dow!Skung ni,da abis slow ak bawak moto 2.haha :)

                      Kesimpulannye,xyah ar mrempit2 ni.D samping buang mase,da c0mpem2 akan buang minyak gak kan?So guys,say NO to rempit!haha :)

Monday, February 21, 2011

~ARASHI's fever ~

elowp!!skung ni,1st word yang brmaen2 d pale ak ni(ayat x bole blah :) ); ARASHI..ngee~~
 bru pas tgok video dyeowg,ak jdi mkin mabuk!hahaha. XD coz they're amazing sngat!!haha.ni mmang giler fanatik tahap gaban da ni.. Masaki Aiba c suare pelik,Jun Matsumoto c control macho,Kazunari Ninomiya c kecik comey,Sho Sakurai c mamat stylo n xspecially Satoshi Ohno c ketua mmang da bez ar.thanx to my sis,Along coz mmprkenalkan ak ngan group ni.haha :)

                                               i'm lovin it :)


                                          ~ aiba,jun,sho,ohno,nino
  
tpi,dlm group ni,pling ak mnat,of coz ar OHNO SATOSHI .dats why name ak 8daOhno. haha..1st tgk group ni,trus ak cop ohno dlu.owg laen x bole ambik.haha.mmber2 ak msti akan ckap "eeuuu.xde owg laen ke 8da??", "asal mate dye sepet sngat??", "dye x comey ar.", "pelik nye muke dye"..2 ar antare yg ak dpat dr mmber2 ak.tpi xpe,ak x kesah pun,yg penting ak minat ohno,juz mnat je.xde ar smpai nk jd giler.(nmpak sgt kan nipu nye)haha.ok fine!mmang ak minat tahap gaban kt mamat ni :)


                                 this guy are totally drive me crazy
 
                           
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...