Saturday, December 31, 2011

Kisah di sebalik tirai 2011

Heyyo!

     Ambik,tajuk pun dah baku habis.Bunyi macam gempak gilerlah sangat.Tapi disebabkan kurang dari 2jam je lagi untuk masuk ke tahun baru,aku pun sibuk nak mengukap balek salah satu kenangan yang dilalui di tahun 2011.And yes,ini bukan kenangan yang manis,but pahit.sangat..

     Bersamaan 17/07/2011,ade le satu eksiden ni between my family with a boy ni tapi alhamdulillah,Allah masih panjang kan umor kami semua.Tapi tu la,dalam gembira ni,kesian pun ade sebab si boy tu,umor dia tak panjang.Meninggal dunia kat tempat kejadian.Innalillah..

    Sori la,sebab aku tak sampai hati nak tulis kat sini,macam mane bole eksiden sebab tak nak bukak aib sape2 tapi yang pasti,ni bukan salah family aku,wallahualam..





     Mungkin umor dia tak panjang kan?Tapi alhamdulillah,keluarga dia dapat terima dengan redha.Dan aku nak biarkan kisah ni terkunci jauh-jauh dalam hujung hotak aku.Skali skale kalau ingat balek,bole jadi trauma aku ni.Tak pasal-pasal tambah lagi sorang peghuni rumah sakit jiwa =='

     Ok,tutup tirai 2011.Meh kite selak langsir 2012.Maen auchak-auchak sikit.Eceh.Aku dah nampak 2012 malu-malu kucing nak keluar.Semoga kite ade azam yang lagi mantap dan lagi baek daripade biase. Dan dan,semoga laman blog makin maju :) Peace..

Ok chow!




Friday, December 30, 2011

Segmen BLOGLIST X CHANGE dan REVIEW UR BLOG

Assalamualaikum..

     Luangkan mase selame 5 minit untuk masuk 2 segmen ni.First time kott nak masuk bende2 alah cam ni.haiish.Tapi apakan daya,dah si tuan rumah mengajak,mana mungkin aku bisa menolak nye.gituuuu.
     Segmen 1 adalah:     

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
# Follow blog Kiz kalau rajin ( tak nak pun takpe )
# Buat entri pasal segmen ni kat blog korang
# Of course mesti ada blog sendiri
# Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
# Lepas letak link, sila komen kat entri ni beserta Nama Blog and Link Blog
# Nanti Kiz akan terjah blog korang and kalau link Kiz ada baru Kiz
akan letak link korang kat blog Kiz Garden ok.

     Hah,ade berani?? Feeling2 nak join?? Klik je sini :
  
    Disebabkan aku ni tamak haloba,aku join gak Segmen 2 beliau iaitu :



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
# Buat satu entri kat blog korang pasal segmen ni 
# Follow Blog Kiz kalau rajin
# Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
# Mesti ada Blog sendiri
# Untuk join, sila sertakan NAMA beserta LINK blog korang kat bahagian comment
6. TARIKH TUTUP : 12 JAN 2012

     Daripade buang mase tengok tv,baek kite tolong kawan blog kite kan?gituu.Nak jadi tamak haloba macam aku gak??Lepas klik sini,ko jadi tamak haloba.HAHA.kiddin :)

  
   Semoga aku menang.AMINNN







Tok,selamat hari jadi :'(

Assalamualaikum..


     Tok,selamat hari jadi.Kiteorang kat sini sangat sangat dan sangat rindukan tok.Dah 3 tahun tok tinggalkan kiteorang kat sini.Semua ni ujian daripade Allah dan insyaAllah,kiteorang meredhainya.


     Tok,MokCha kate,kalau rindukan tok,jangan nangis meraung sebab tak baek tapi sedekahkan Alfatihah dengan Yassin dekat tok and yes,i always do that for you.


     Orang kalau sambut birthday ni sibukk buat party la,bagi hadiah la,wish sane wish sini tapi tak dalam kes ni.InsyaAllah,kiteorang ingat nak sambut birthday tok kat kubur tok petang karang.Nak jirus air tahlil kat kubur tok.Nak taburkan bunga ros kat kubur tok.


     Tok,semoga kite sekeluarga berjumpe balek satu hari nanti.We miss you.muaahhh :-*


1935-2008
dalam kenangan dan hati kami.





Thursday, December 22, 2011

Dunia,dunia dan dunia.

     Mase aku tengah layan YOUTUBE tadi,mate aku tetibe terperasan,satu bende yang sangat buatkan mate aku jadi berbulu..SANGAT. Puas otak aku ni nak mentafsirkan,bende la message yang dyeorang cube nak sampai kan. Aku pikir punye pikir but then,jadi BLANK =='


*sebagai contoh

     Ape motif sebenar buat video macam ni? Mengisi mase lapang? tak mungkin,banyak lagi kerja berpaedah bole dibuat.Sebab sayang kat balak/malak? Eeww,tolong la.Kalau la balak aku (kalau ade balak la kan) buat macam ni,aku cerai kan dye 7 keturunan,seriously =='

     Yee,aku tau la korang tu SAYANG SANGAT kat buah hati tu,tapi takkan la sampai buat video yang mengarut ni?? Nak feeling2 romantik pun,agak2 la.Dan bile aku tengok bilangan viewers dyeorang,aku terkejut.Ade jugak rupe nye yang layan video2 ni =='

*contoh 1

*contoh 2

*contoh 3

     Bukan niat nak mengaibkan hasil seni kerja korang ni,tapi ni just pandangan individu normal kat ape yang dilihatnye.Nak buat video boleh,tapi bole tak buat yang lagi berseni daripada semua ni? Mintak ampun mintak maaf kat sape2 yang terase :)

"MAJUKAN SENI UNTUK NEGARA"

ok chow!




Sunday, December 18, 2011

Ayuh,kembali ke sekolah!

Heyyo!
     Dah lame x hapdate blog.Orang dah ade TWITTER,mane nak layan benda laen da. Gituuu.Tapi,dalam sibukk nak bertweet nye,sempat teman adekk2 pergi beli baju sekolah. And yes,aku rindu nak pakai baju sekolah balekk :(


my only little sis :)

i heart her :)

     Untuk student yang ambik PMR versi tahun 2011,gudluk la ye.Aku tau result korang keluar hari khamis ni kan? Habis la korang. Bhahaha XD
ok chow!




Thursday, December 8, 2011

Tweet sane,Tweet sini.

Assalamualaikum ! 


     Dalam aku sibuk stalk fesbuk kawan-kawan,tetibe aku terpikir,pe kate kalau aku buat TWITTER sekarang ni? Ya ya,aku tau la aku ketinggalan zaman sebab baru nak buat -_-' Tapi takpe la. HADE HAKU KESAH? HA HA HA XD

     Hah,tak payah nak banyak cakap la kan. Kite masuk part batak sekarang ni. Then,aku pun buat la twitter nye. Buat punye buat,pastu aku tak tau nak tweet natang bende. Pastu aku bior la bende tu. Padan gitu je la..


     Aku budak baru belajar,jangan segan,jangan malu,meh meh,pakat sekampung,jemput la jadi kawan aku kat twitter tu :) 
  
     sape nak jadi kawan,klik la kat sini ---> aida hensem


ok chow!





Tuesday, November 15, 2011

Usha Punye Usha.

Holla guys.. :)

     Tadi aku baru habis tengok movie The Roomate ..Ala,cite ni da lame kuar,dalam bulan April 2011. Tapi aku je yang batak baru nak tengok hari ni. Dalam cite ni kan,aku sibuk usha hero dye. Hot hot. HAHA XD . Serius,mamat ni hot la weii ( bagi aku la. ) Name dye Cam Gigandet (name dye pelik -_-')

see? see?

aku nak pengsan da..
pttff,dye senyum kat aku la..

     Then,aku usha punye usha dan usha CG ni lagi,aku rase cam penah je tengok muke dye ni dalam movie laen. Tapi otak aku x dapat nak describe kat mane. Tetibe baru perasan yang CG ni pun berlakon dalam Priest. Bagi aku,ke-hot-nye biase-biase je la dalam cite ni. Tapi still,hot la. :)

second hero..

whoot whoot..

  mati la ko kene tembak..

     So sekarang maksud nye aku da ade buah hati baru. HAHA XD

ok chow..

Thursday, November 3, 2011

aaaawww. sweet 18 gitewww...

Assalamualaikum.. :)


     Okayy,just nak wish, TERIMA KASIH,THANK YOU, ARIGATO dan yang sewaktu dengan nya kepada semua yang da wish HAPPY BIRTHDAY kepade aku! (aawww  ). Thank you sooooo much! :) W/pun bufday da lepas,tapi xpe la,nak jugak cakap nye. :)


     X sangke aku da besar sekarang ni ..( besar ke?? Shadap,biar aku berangan japp ). X sangke gak,rupa-rupa nye,aku same umor aku ngan kaki aku,tangan aku,pale aku,badan aku dan yang selebih nye..ha ha ha ha.. Ok fine,x kelakar.. -_-'


     Di sebab kan tahun ni aku x makan kek bufday pun lagi ( sob sob..),so ambik playdoh adek bong,anggap je la kek ade depan aku.


btw,ni gambar lame sebenar nye XD

okayy,baii. :)

Monday, October 24, 2011

Mak xde mase nak layan ko la nyahh..

Assalamualaikum.


     Wah wah wah..Hati ku sangat panas ni. Sape la yang kuang hajor sangat kat aku ni. Haishh. -_-' .. Hangin betol aku bile ade nombor yang x di undang,tetibe bole plak wujud kat telepon gedabak aku. Kalau x nyusah kan aku xpe gak,ni sibukkk antar message x kire mase.


sumber : Google


     Aku da cakap baek-baek, "Sori,salah nombor". Tapi,ko still nak antar message kan? Hah,sekarang, PADAN MUKE. Aku jual nombor ko kat blog aku ni.Aku jual nombor ko ni dengan harapan "ko paham x yang aku x kenal ko??". 


1. 014-5279182
2. 017-7395165


     Sape-sape yang rase cam kenal je nombor ni,jangan segan-segan untuk bagitau aku ASAP..


Ok,baii.





Sunday, October 16, 2011

Tolong la weii..

Assalamualaikum..


     Sape ade idea cam ane nak kurang kan sakit gigi ( selaen daripada jawapan gi jumpe doktor ) ? Jam da tunjuk pukul 4 pagi tapi aku still x bole nak tido! Gigi bong,nape la ko baru nak tumbuh sekarang ?? Haishh..


sumber : Google 

     Makan ubat tahan sakit ? Dah wat. Makan panadol ? Pun da wat. Hentak kepala ke dinding ? Bakal nak wat. Terjun dari atap umah? Hampi-hampir nak wat..


    So,please,please dan please.. Kepada sape-sape yang ade idea cam ane nak kurang kan sakit gigi baru nak tumbuh ni,share la ngan haku yee..


(p/s: sape-sape yang nak wat bangang kat aku hari ni,pikir la banyak kali dolu,kalau x nak merase kene maki ngan aku )


ok,baii..

Friday, October 7, 2011

i take my hat off to u la..

Assalamualaikum..

   Uish,lameeee nye x hapdate blog ni. Reason? Naaa..x berape nak ade reason kot. Bosan tengok blog? Maybe. Nyampah nak taip? Sikit-sikit. Xde idea? Sangat-sangat. Susah gak nak dapat m0od untuk tulis blog ni. Haishh,pening2.

   Back to the topic..Xde simpang siur,direct aku tanye,korang kenal Hlovate ? Kalau x kenal pun,at least tau ar kan dye penulis novel ? Aku sendiri x kenal dye ni sape sebab sampai sekarang dye ni rahsia kan identiti dye,misteri betol.. ( fyuhh,ayat x bole blah.)

   X kesah dye ni girl or guy,but sume novel dye yang aku bace setakat ni,memang best. So,x sia-sia gak sebenarnye aku membace bende2 alah ni. Novel-novel dye yang setakat ni aku da bace :

1. [tunas]
2. aA+bB
3. 5 tahun 5 bulan
4. versus

    Firstly, [tunas]. Btw,sori ye,aku x reti nak mengsinopsiskan novel-novel ni,nak tau cite dalam novel-novel ni,try ar beli.Serius,x rugi pun kalau beli (kot..?)


       Secondly, aA+bB. Fyuhh,novel ni memang best.Novel ni bersambung dengan [tunas] walaupun yang di kuarkan dolu adalah novel ni. So kalau nak bace,first bace [tunas] dolu,then baru novel ni. 2 nasihat dari aku untuk elak kan korang pening. Still,hero ngan heroin x berubah dari [tunas] sampai ar dalam aA+bB.


     
     Next, 5 tahun 5 bulan.. Novel ni pun,boleh ar tapi kalau tanye pendapat aku,best agi sebenarnye novel aA+bB. Novel ni cam just bole masuk dalam kategori 'boleh arr". Still,novel ni kire orait gak ar.


     
     And last sekali, Versus. Ni novel Hlovate yang paling the latest ar aku bace. Best? Sangat-sangat best okayy. Ni kire same taraf best ngan aA+bB aku rase. Thumbs up gak untuk yang ni :)



   Novel-novel Hlovate yang laen aku x bace agi,maybe tunggu belas ikhsan kawan-kawan kot? Haha. Naseb naseb. Tapi untuk sape-sape yang baru nak belajar membace novel 2,try stat ngan novel Hlovate. Well,ayat-ayat dye dalam novel-novel ni,simple je. Jalan cite pun x pening. Cite dalam novel-novel Hlovate ni sebenarnye lebih kepade sorang yang haprak jadi a better person la than before. Unsur-unsur Islam pun banyak je sebenarnye dalam novel-novel ni tapi bukan dalam bentuk skema+yang-bole-wat-korang-rase-ngantok. Even bile korang bace pun,korang akan rase nak berubah jadi agi better.  

     Btw,credit to kengkawan yang memperkenalkan aku ngan novel-novel Hlovate ni. Thanx guys,novel-novel ni memang awesome. Khas untuk Hlovate,bawak ar kuar agi novel-novel yang superb cam sebelum ni,anda memang superb gak. Thumbs up untuk karya anda. So Hlovate,i take my hat off tu u la.. :)


Thursday, July 7, 2011

Eh eh,tengok sape yang da balek ni?? XD

Heyy there!! Rindu kat blog sangatttt..(eceh eceh =P ). Aku tersangat sangat ar sibuk sekarang ni sampai kan x sempat nak berblogging hape2 haje.(errr..compem korang ni xde perasaan kan kalau aku ade ke xde ke.ceh =_=' ).So,sori kat sume yang bw ke blog berabuk ni tapi langsung x di layan oleh aku. Gomen! 


Thumbs up ar kat sape2 yang x penah nak hangin duk bw kat blog aku ni. Nah!ni hadiah untuk korang :)


Saturday, May 28, 2011

Hari-hari aku sangat meriah! ♥ ♥ ♥ (Part 1)

Assalamualaikum sume :)..Memandangkan m0od aku ari ni agak baek,ngan cuace nye yang di kire baek gak,(cewaahh) so hari ni aku nak cite pasal kisah perjalanan ku ke Syurga,eh eh eh,salah salah,ke Terengganu :) Sebab utame aku gi Ganu ni KONON nye nak teman kan my AlongLong wat keje dye.Nak tau cite agi lanjut?? (eceh eceh)..Sila scroll ke bawah ye XD

Hari Pertama : 22 Mei 2011 (Ahad)

          Lebih kurang 4 jam meredah hutan,berenang dalam laut,berlari dalam api (hehehe.xde xde.ak tipu je ni),kiteorang yang merangkumi Daddy C0ol,LangLang,AlongLong dan juga haku pun sampai ke Ganu..(akhirnye =_=')..Pas Along siap kan keje beliau,terus kiteorang cabut. 
            
            First tempat untuk first day ni,kiteorang tuju ke Mydin Mall dulu.Bapak dasyat besar giler tahap dewa mydin ni.Kalah mydin tempat aku.HAHA XD..Aku masuk mydin ni,aku jadi giler royan.HAHA..Ala-ala tesco pun ade mydin ni,ala-ala giant pun ade.3 in 1 ar ni.hehe.Untuk Mydin Mall,aku bagi 4 dari 5 bintang.. (eceh eceh XD) 

            Pas gi Mydin Mall,tanpa menghabis kan beras agi,kiteorang terus check in ke Hotel YT Midtown Kuala Terengganu (panjang ke tidokk name hotel ni..ko ade?? ) PESANAN DARI AKU,terus kan membace cite ni sebab ade something yang giler syok bakal berlaku. hohohoho (pale cam nak kuar tanduk =_=' )

            Pas check in,perut aku menjerit sebab lapor.Aku tahan kelaparan aku tapi aku tetap laporrrrr...Jalan punye jalan,terjumpe ar Kedai Nasi Ayam Tanjung.Psssttt,kuah lada nasik ayam dye manis..HAHA XD
            
           Pas kembung kan perut,kiteorang gerak ke Bazaar Warisan. Errr.Aim bukan nak gi tempat ni tapi nak naek bot depan Bazaar Warisan ni.Hah,2 baru betol. Ulang alik naek bot sebab nak tengok cam ane rupe air sungai negeri Terengganu (hehe.xde ar.)


 Baazar warisan,ade style :)

penunjuk arah kami (pssstt,kuantan always at the top) :)

Hajat hati nak pegang tapi apa kan daya,ko jauh di tengah jalan :)


           Then,pe agi?? Gerak ke Muzium Terengganu ar plak. Ok ok,aku tau korang da bosan ngadap blog ni.Sabor,ni nak stat tunjuk gambor-gambor ar ni. Muzium ni bez,x rugi ar kalau sape-sape datang cni.Cantek dow! Untuk muzium ni plak,aku bagi 5 bintang dari 5 bintang.. (cewahhh...kelas tinggi gitewww)


 owh,saya suke gambar ni! :)

 dan gambar ini jugak :)

gambar ini comey! :)

Errr.memang aim nak ambik gambar pintu ni,abai kan jika anda x nampak kami di tengah itu :)

 LangLang dan AlongLong :) 

LangLang menunjukkan tiket beliau :)

Ok,take 5 dulu. Rehat kan mate anda secukup nye.Kang x pasal-pasal x bole nak tengok ape-ape da.
.
..
...
Sambung cite balek.....

 abah saya! :)

ehem ehem..kredit kat sape ar ye..hehehe :)

               Ok,kite tutup cite gi muzium ni.Pas gi muzium,terus gerak ke Masjid Kristal.Ala,dekat je ngan muzium 2.. 10 langkah ke depan,terus sampai (hehehe.aku nipu agi). Xyah tulis banyak-banyak,gambar akan cite kan semua nye (muahaha XD)

masjid kristal :)

perfect! :)

  kegilaan terserlah :)

                    Gi Terengganu,x sah ar kan kalau x makan keropok?hehehe.Pas gi Masjid Kristal,kiteorang terjah ke Losong plak untuk makan keropok itik,eh eh,salah agi,keropok ikan.Sedap ar gak keropok nye.

 keropok lekor :)

                Ok,ni nak masuk bende paling bez time aku gi Terengganu.hehehe.Pas makan-makan,balek ke hotel.Bende ni memang aku x sangke akan berlaku (tapi akhirnye berlaku jugak)..Bila kaki kanan melangkah masuk ke hotel (eceh eceh),kiteorang jumpe mamat hot dalam sukan bola sepak! David Beckham?Owh tidak mungkin..Cesc Fabregas?Ko jangan berangan ar..Cristiano Ronaldo?Eh helo,nak ke dye datang ke tempat kite ni??

                 Straight to the point je ar,kan senang.Kenal x Aidil Zafuan Abdul Razak ?Aku bagi name penuh da 2,kalau x kenal gak,xpe.terus kan membace.Asal,korang x caye ye?hehehe.Sila scroll ke bawah.. XD


 Owh,aku nak pengsan jumpe dye ni!HAHA XD

 bersemangat aku ambik gambar ni.HAHA :)

               Pas cakap mekaceh kat Aidil,tetibe mulot aku laju je cakap "Gudluk ye" kat dye.Dye pandang aku,ngan senyuman mahal dye 2 (eceh eceh),terus dye cakap "Ok!".Time 2 gak aku nak pengsan ok.HAHA XD 

               Then,siap-siap.Ngan Cikgu Syahril,maka berangkat ar kiteorang gi makan kat AZ Restoran.Nasi goreng kampung dye sedap dow!HAHA XD.

               Pas makan,pe agi??balek hotel,siap-siap,terus tido.Zzzz.. =_= (Psstt,time balek ke hotel,terserempak agi ngan team bola Negeri 9..hohohoho)


Ok sume,tamat sudah cerite hari pertama aku di Terengganu. Untuk ngelak kan otak korang meletop dari terus membace blog aku ni,aku full stops kan cerite aku di sini.Dun wori,untuk hari kedua plak,akan menyusul selepas ini :) 




 

Monday, May 9, 2011

Nak lagi bole x ??

Assalamualaikum sume! :) (eceh eceh,sopan giteww.)

Baru2 ni,aku balek ke kampung.Fuyohhh..Bez bez.
Kampung aku ade banyak bangau kat sawah,encik kerbau berlari-larian mengejar anak orang,anak beruk di ajar mencuri baju baja orang kampung.
(p/s:hehehe.xde xde,aku nipu je sume 2)

Ok2,xyah merepek rapuk agi.Aku kat sini bukan nak cite pasal "Kampung Ku Indah Permai"..Xde makne nye.
Penah x kowang balek kampung,pas2 bangun je dari tido ade bau makanan sedap nak mampos?
Kalau x penah,maksud nye kowang xde kampung ar 2.hehehe..

Malam sebelum pagi nak datang,Wan aku sibuk menguli tepung bulat bulat.Dari gaye beliau nguli tepung,aku da tau pe beliau nak wat esok pagi (eceh eceh,jadi nujum plak ak =_=')

Mula-mula...
 Wan nguli tepung :)

Hampir siap :)

Sudah siap di uli :)

Kemudian...
 Tepung di penyek penyek kan :)

Curah kan sume bende yang patut :)

Sepak ke dinding,baling ke atas,wat ar pape pun,last2 lipat kan tepung penyek 2 sampai jadi cam ni :)

Masak sampai garing,jangan masak sampai hangus :)

Akhirnye...
 Sedap nak mampos ok :)

Tergoda betol aku tengok bende alah ni.Pergghh..Lapor lapor. 
NOT AVAILABLE kat ane2 tempat ok.hehe :)



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...