Saturday, April 2, 2016

Saya kembali!

Assalamualaikum :)


Dear readers. I'm back! Celah mana entah tiba-tiba dapat semangat nak menaip balik. Acah-acah a random thought that pop out of nowhere. So yes, here I am. After almost 2 years..

2 tahun tak 2 tahun jugaklah, sampaikan Dr F pun boleh tahu kewujudan blog aku ni. Bahagianya beliau buat announcement dalam kelas aku pasal blog ni. Celah mana entah Dr boleh jumpanya. Hebat betul. Terperanjat sekejap. Tapi harini taknak cakap pasal Dr, itu kita postpone hari lain. Karang promote awal-awal, mendadak pulak famous Dr kohkoh! Special post untuk Dr nanti iya ihiks.

P/s: Nak markah lebih Dr!

Masuk Semester 2 Year 3 ni, dah tak berapa nak ada masa lapang dah. Jadual walaupun tak pack, tapi still banyak kerja kena settle. Assignments. Lab reports. Clinic. Posting sana sini. Cari patients. Proposal thesis. Clinical assessments. Exang. Quiz. Skill tests lagi. MasyaAllah aku taknak grad dengan kepala botak *nangis tepi katil

But still, I'm having fun with everything ni! Seronok hoi. Giler nak cari celah mana lagi benda-benda gini bila dah grad nanti. Semua benda ni menarik if you know how to enjoy it. Even part kena cari patients sebelum hari Isnin menjelma pun menarik haha. Duk merungut kalau dapat settlekan semua benda ni takpe jugak, yedok? Teringat kaknana gringgo selalu pesan suruh enjoy dengan semua benda ni, plus jangan stress.

Well, relaxing should always be part of your day, right? :)

Setiap hari Isnin akan sibuk dengan clinic atau posting di hospital atau dispensary session, a session dimana kita menjual spectacles to our patients. Sort of lah. Dari 8 pagi sampai 5 petang. Sepenuh masa beb sepenuh masa, gap dekat 1 sampai 2 petang tu jelah. Kuruih aku giteww. Dan hari-hari seterusnya kembali kepada keadaan normal.

Part sibuk mencari patients tu, tudiaaa toksoh nak cakap banyaklah. Hari Sabtu dah mula gelabah mencari patient untuk hari Isnin. Jangan tanya kenapa dengan budak-budak opto 3rd year kalau nampak kami duk meroyan dekat twitter atau facebook pada setiap hujung minggu haha. Kalau memang dah takde harapan nak dapat patients, memang ahli keluarga sendirilah jadi mangsa. Dengan orang-orang tersayanglah lagi kita nak check kesihatan mata mereka giteww.

But it's a good thinglah. You will know more about your eyes health. Mana cukup setakat tengok mata engkorang dekat cermin bilik tu. Set appointment dengan mana-mana student opto 3rd year, then datang pada hari yang disetkan. Easy!



Dengan Fini Azwanis sahabat sejak CFS :)


Haaa nak tunggu apa lagi? Bawak-bawak lah check kesihatan mata tuu. Kami terima kehadiran anda tida kira walau siapa pun anda. Kerana mata anda adalah keutamaan kami. Hacenggitu!

Sudah. Aku punya proposal thesis baru setakat 1 baris tajuk utama. Itu pun ambik masa nak dekat setengah jam duk pikir susun ayat. *lempang diri sendiri

Till we meet again, insyaAllah :)

Adios!






Saturday, November 22, 2014

A struggling weekend.

Assalamualaikum :)

Dear readers. So currently aku tengah duduk berehat dekat rumah weekend ni. Konon berehat. Padahal tengah struggle mengedit gambar prewedding Angah. So yeah. Angah dah nak kahwin next week ! Maigod. Dah besar rupanya kakak aku *kesat air mata

So aku dah volunteer nak incharge guestbook corner, photobooth corner dan hiasa-hias waktu nikah nanti. Gila tak gila lah jugak. And I only have 1 week to prepare untuk semua benda alah ni ! *nangis lagi

So.

So.

So.

Aku kena start. Start cari idea. Start beli barang. Start hias. Should prepare dari awal lah aida. Haiyaa.

Nah. Belanja gambar sikit. Tiba-tiba rasa bangga sekejap dengan hasil yang aku dah buat. Eceh eceh.





Till wee meet again, insyaAllah :)

Adios !












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...